FacebookTwitterLinkedIn

Ce decizii de business a luat compania dvs de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Activand ca furnizor de produse si servicii premium pentru industria Horeca, noi am fost afectati major inca din momentul deciziei guvernului de a inchide segmentul Horeca. Deciziile noastre au avut ca scop asigurarea continuitatii businessului si asigurarea locurilor de munca ale angajatilor nostri –asigurarea unui cash flow pe toata aceasta perioada, negocierea cu partenerii de business pentru  a gasi o cale comuna de abordare a situatiei creata de criza.

Un alt pilon in aceasta perioada este gasirea unor noi linii de business, astfel ne-am orientat eforturile pentru dezvoltarea canalului de retail si facem primii pasi in online.

Dezideratul nostru este, prin intensificarea comunicarii pe retelele de social media, sa depasim barierele izolarii si sa ramanem alaturi, sa inspiram si sa transmitem consumatorilor nostri bucuria de a savura o cafea de calitate.

Care sunt măsurile pe care compania dvs le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Sanatatea si siguranta angajatilor nostri sunt pe primul loc. Inca de la inceputul pandemiei am comunicat masurile de preventie, am asigurat dotarea cu echipament de protectie si dezinfectant, incercam sa minimizam expunerea oamenilor din teren.

Investind in IT&C, am implementat conceptul de “home work”, creand o retea virtuala, toate intalnirile si sedintele se desfasoara online, avem asigurat suportul tehnic pentru a ne continua activitatea de acasa si a finaliza proiectele aflate in desfasurare.

Este vital sa ne tinem aproape angajatii pentru a reporni motoarele in momentul in care vom iesi din starea de urgenta.

Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioada de timp pentru atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați.

Ne dorim sa vedem cat de curand masuri concrete implementate de catre guvern: facilitati fiscale, amanari la plata a impozitelor si taxelor, reglemenatari clare cu privire la credite, asigurarea de capital pentru re-lansarea IMM-urilor.

Care sunt scenariile posibile pe care le vedeti pentru business-ul dvs daca epidemia continua si/sau ia amploare? Dar pentru intreaga economie romaneasca?

Din pacate in acest moment nu putem estima perioada pe care se va intinde aceasta epidemie si mai mult decat atat, vom vorbi de mediu de business diferit decat cel in care eram obisnuiti sa activam cu 2 luni in urma. Cu siguranta trebuie sa ne reinventam si sa ne adaptam la noile obiceiuri de consum si de a gasi o formula optima de coabitare cu restrictiile si limitarile viitoare: gasirea unor piloni de business alternativ, regandirea modelului de business in noul context sunt lucruri la care ne gandim si la care lucram.

Cum credeti ca ati putea ajuta comunitatea – sociala si/sau de business?

Noi ne-am implicat de-a lungul timpului in diverse proiecte sociale; suntem si in aceasta perioada alaturi de cei din linia intai. Astfel, am venit in sprijinul mai multor spitale (Matei Bals Bucuresti, Spitalul Universitar Bucuresti, Spitalul Universitar Cluj, Spitalul Judetean Sf. Gheorghe si altele. Am dorit sa ajutam personalul medical si am asigurat cafea si aparate de cafea pentru personalul medical.

Suntem constienti ca atat clientii cat si furnizorii nostri sunt cu siguranta afectati intr-o mai mica sau mai mare masura, la fel ca si noi si cautam solutii pentru a reporni un angrenaj care suntem constienti ca va avea nevoie de sustinerea si de implicarea fiecaruia dintre noi. Suntem pregatiti sa reconstruim impreuna si sa consolidam fisurile create de cutremurul economic generat de pandemie si de izolare, constienti fiind ca aceasta reconstructie este posibila numai umar la umar.