FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Sectorul în care Genesis Property este activ, cel al birourilor de clasa A, este un domeniu foarte activ și dinamic, care nu intră niciodată în „vacanță”. Nici în perioada pandemiei lucrurile nu au stat diferit, chiar dacă birourile au fost ocupate doar parțial. În clădirile deținute de Genesis Property,  au loc activități de igienizare și dezinfecție în fiecare zi, iar monitorizarea spațiilor noastre și ajustarea anumitor parametri are loc 24/7. Practic, pandemia nu ne-a adus nimic nou din acest punct de vedere. Mereu am fost pregătiți să intervenim atunci când ceva nu este în parametri corespunzători, iar spațiile noastre de birouri sunt mereu utilizate, indiferent de perioadă.

Desigur, la nivelul întregii economii, putem vedea o vară mai „fierbinte” ca de obicei. Este posibil ca, după un 2020 în care activitatea economică a scăzut, multe companii să dorească acum să recupereze. Este clar că dinamica economiei românești urmează tendințe ascendente, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Și, da, este posibil ca unele persoane să-și amâne planurile de vacanță, mergând pe această idee.

Certitudini și predictibilitate

Suntem de 20 de ani pe piață, suntem obișnuiți să funcționăm foarte bine în condiții de incertitudine și volatilitate. Criza financiară globală din 2009-2010 este numai un exemplu. Ne-am adaptat rapid și la efectele pandemiei de Covid-19, dovadă fiind standardul IMMUNE Building Standard™ lansat anul trecut, care se bucură de interes ridicat în România și pe plan internațional.

2021 a fost caracterizat, până acum, de creștere economică, de scăderea treptată a numărului de cazuri de Covid-19, de reducerea restricțiilor și de revenirea la o dinamică sănătoasă a afacerilor la nivel național. Putem spune, fără îndoială, că avem mai multe certitudini acum decât aveam la începutul anului. Este tot mai clar că biroul a devenit un element esențial în activitatea companiilor. Rolul lui în menținerea unui echilibru emoțional și într-o separare clară între viața personală și cea profesională este mult mai bine evidențiat acum decât era înainte de pandemie, fapt demonstrat și de sondajele efectuate la inițiativa Genesis Property.

Totodată, pe măsură ce afacerile companiilor revin la dinamica pre-pandemie, nevoia de echipe extinse, formate din oameni talentați, va fi tot mai mare, iar cererea de birouri de calitate va crește. În 2022, multă lume așteaptă depășirea nivelului economic atins în 2019, ceea ce ar reprezenta o veste foarte bună pentru economie în general și, implicit, și pentru sectorul birourilor.

Îngrijorări

 La nivel național, un posibil motiv de îngrijorare este implementarea prea lentă a unui set complex de măsuri menite să transforme biroul actual în locul de muncă al viitorului. Biroul viitorului trebuie să arate foarte diferit față de cum este în prezent, cu multe măsuri implementate în ceea ce privește creșterea siguranței, a confortului și a opțiunilor tehnologice puse la dispoziția angajaților. Au fost destul de multe schimbări până în prezent, dar așteptăm să vedem o accelerare a ritmului implementării în viitor.

Planuri de business

 Vom continua, ca și până acum, promovarea ideii de „clădiri sănătoase”. O clădire trebuie să ofere angajaților toate condițiile pentru a rămâne în siguranță, dar și a putea să evolueze profesional și personal. Biroul viitorului trebuie să fie o platformă care să susțină angajații să fie mai creativi, să interacționeze mai mult, să colaboreze și să socializeze la un nivel fără precedent până acum.

Recent am anunțat certificarea clădirii H3 din West Gate Business District, ocupată integral de Ericsson, cu IMMUNE™ – Rezilient, aceasta devenind prima clădire din lume care a atins cel mai înalt nivel de certificare IMMUNE Building Standard™.  Totodată, am anunțat și prelungirea pentru încă 5 ani a contractului de închiriere al unuia dintre cei mai vechi chiriași ai noștri, anume compania cu activităţi în domeniul automatizării şi controlului pentru procese industriale, testare şi măsurare Yokogawa. Urmează să mai facem astfel de anunțuri în viitorul apropiat, un semn clar al recunoașterii încrederii partenerilor în acțiunile noastre de până acum, dar și în planurile noastre de viitor.

Vacanță în țară sau străinătate

 O vacanță măcar o dată pe an face parte din echilibrul vieții personale și, acum că putem călători mai ușor decât anul trecut, când planurile de concediu au fost puse în așteptare de mulți, e un moment foarte bun pentru câteva zile de deconectare de la job. De obicei, prefer weekend-urile la mare, în țară, iar pentru o vacanță ceva mai lungă, anul acesta vom merge să ne revedem prieteni din Elveția și Franța.