Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Reinventarea României |
|

Ștefan Gadola, CEO EnergoBit: “Urmează o perioadă plină de șomaj. Este un lucru cert”

Pandemia de coronavirus a afectat mai toate sectoarele de activitate, iar sectorul energetic nu face excepție de la regulă. Dar, în ce măsură a fost afectat și ce soluții s-au găsit pentru relansarea acestui domeniu ne spune Ștefan Gadola, CEO-ul EnergoBit.
 aboneaza-te
Stefan Gadola

Ștefan Gadola, CEO EnergoBit, spune că principala problemă pe care a întâmpinat-o pe perioada pandemiei a fost reducerea costurilor fixe. Însă, încă de la apariția pandemiei au stabilit un plan în acest sens pentru a fi pregătiți să facă față crizei ce se întrevedea.

“În acest an cu apariția acestei pandemii ne-am dat seama că lucrurile sunt destul de grave. O primă problemă a fost să reducem costurile fixe. Era și o ocazie, o oportunitate să facem acest lucru implusionați de pandemie. Noi am fost aproape pregătiți în sensul că aveam deja un plan de reducere a costurilor fixe”, spune Ștefan Gadola.

În ceea ce privește măsurile de siguranță, și la nivelul companiei EnergoBit s-a lucrat de acasă, cu toate că Ștefan Gadola nu este chiar adeptul acestui mod de a lucra. De asemenea, s-au luat și măsuri de șomaj tehnic în cadrul companiei.

“Am fost de acord acolo unde s-a putut cu munca de acasă. Nu sunt un mare fan al muncii de acasă. Am analizat și cine și câți colegi pot să muncească de acasă, asta în ideea de a reduce puțin aglomerația. Am luat decizia de a munci patru zile din cinci prin rotație, astfel încât să nu ne aglomerăm. Astea au fost primele măsuri pe care le-am luat în martie. Am luat și niște măsuri de șomaj tehnic acolo unde s-a putut, dar activitatea nu am întrerupt-o, iar contractele au fost executate la timp”, continuă el.

Pe de altă parte, acesta susține că “vom fi clar afectați de măsurile care se iau la nivel de Guvern”. În plus, Ștefan Gadola este de părere că “în fiecare criză există niște oportunități” și consideră că “dacă și la noi s-ar lua niște măsuri deosebite, excepționale, cred că lucrurile s-ar îndrepta foarte mult”.

La nivel național, Ștefan Gadola este de părere și că actualul Guvern ar trebui să “inițieze niște investiții, niște proiecte deosebite” prin care să le dea de lucru la cei aflați în somaj. “Am avea unde să facem investiții și aceste lucruri ar crea foarte multe locuri de muncă”, mai spune el.

În ceea ce privește sistemul energetic al țării, CEO-ul EnergoBit spune că “este extrem de important pentru securitatea țării”. Mai mult, el susține și că lipsa energiei înseamnă dezastru. “Să nu ai energie înseamnă un dezastru”.

În domeniul energiei electrice cât consumi atât trebuie să produci, însă, pe perioada pandemiei consumul de energie a scăzut, ceea ce înseamnă pierderi de venituri.

De asemenea, el consideră și că țara are nevoie de “o strategie clară, făcută de specialiști, care să fie bătută în cuie, indiferent de ce guvernare vine, astfel încât să asigurăm securitatea țării”. Dar, per total, Ștefan Gadola nu crede că în domeniul energetic se vor întâmpla lucruri grave.

Partea bună este că la nivelul companiei EnergoBit nu au fost foarte afectați de pandemie. Mai exact, au scăzut comenzile de la investitorii privați, însă, din septembrie se pare că lucrurile vor intra pe făgașul normal.

Ștefan Gadola este de părere că pentru a susține economia, Guvernul ar trebui să accelereze unele investiții și să aibă o strategie predictibilă pentru că “trebuie să știm încotro ne îndreptăm”. De asemenea și consumul trebuie încurajat pentru ca România să se dezvolte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii