Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Statul Român a emis o medalie cu prima navă de război a României: Fregata “Regele Ferdinand”

Monetăria Statului Român a emis o medalie aniversară cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la nașterea Regelui Ferdinand I și a 90 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române a primei nave de război, care a purtat denumirea ilustrului monarh, distrugătorul „Regele Ferdinand”.
 aboneaza-te
moneda

Cele două momente istorice sunt consemnate pe fațetele unei medalii ce a fost deja expusă pentru a fi admirată, dar și achiziționată de cei care și-o doresc pentru colecție la Muzeul Național al Marinei Române din Constanța.

„Pe una dintre fațetele medaliei este prezentat chipul monarhului Regele Ferninand I alături de Arcul de Triumf și cele patru regiuni istorice românești. Cealaltă fațetă întruchipează siluetele distrugătorului și a Fregatei <Regele Ferdinand>. Creatorul medaliei aniversare este Codruț Ciobănescu. Ediția limitată a medaliei aniversare „155 de ani de la nașterea lui Ferdinand I – Întregitorul / Fregata” conține 130 de exemplare, 90 din argint și 40 din cupru”, a declarat pentru Forbes România, colonel Coneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române.

Premierele înscrise de Fregata „Regele Ferdinand” și echipajul său, în istoria recentă a Forțelor Navale Române, sunt consemnate în anul 2005, prin prima participare navală românească la o operație NATO, în anul 2011, prin executarea primei misiuni reale de luptă de după cel de-Al Doilea Război Mondial, și, în anul 2012, prin tranzitarea Canalului Suez și participarea la o operație UE de luptă împotriva pirateriei navale în Oceanul Indian.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii