Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Statul român a privatizat în 20 de ani 78 de institute de cercetare. Doar patru contracte au fost reziliate

cercetare.jpg
Doar 5 % din privatizările din cercetare au eșuat. Cel puțin asta reiese din statisticile realizate de către autoritatea de privatizare, la solicitarea Forbes România.

În ultimii 20 de ani, mai precis în perioada 1992-2012, autoritatea pentru privatizare a statului român a privatizat 78 de societăți care au ca obiect principal de activitate cercetarea-dezvoltarea.

Potrivit unei situații realizată la solicitarea Forbes România, reușita acestor privatizări este una ridicată, dacă ținem cont de faptul că doar patru dintre aceste contracte de vânzare- cumpărare adică 5 % au fost ulterior reziliate. “Pentru patru dintre cele 78 de societăţi, respectiv CCPR Braşov, CASSTIL Bucureşti, CHIMENERG S.A. Craiova şi ITEC-Institutul de Tehnologie Chimică din Brazi, ulterior privatizării au fost reziliate contractele de privatizare”, se menționează în documentul semnat de președintele Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Adrian Constantin Volintiru.

Dintre cele mai cunoscute institute de cercetare privatizate în ultimii 20 de ani de către statul român merită amintiteIPSCAIA București, ITC- Institutul pentru Tehnică de Calcul București sau Institutul de Optoelectronică de la Măgurele (Ilfov)

Pentru acest an, AVAS are în plan vânzarea pachetului minoritar, reprezentând un procent de 12,677%, din acțiunile IPCMG București.

 

Vezi aici care este starea actuală a cercetării, în România:

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii