FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul din Singapore a încheiat un parteneriat cu Apple pentru un proiect de doi ani ce are drept scop impulsionarea cetățenilor spre o viață activă. Inițiativa numită “LumiHealth” operează prin ceasul inteligent Apple Watch, potrivit Bloomberg.

Pe scurt, persoanele care vor duce o viață activă vor fi răsplătiți cu până la 280 de dolari în bani și alte recompense. Utilizatorii care participă la program trebuie să instaleze o aplicație, iar pentru a fi plătiți trebuie să parcurgă o anumită distanță sau să realizeze exerciții fizice. 

Aplicația LumiHealth, conectată la Apple Watch, va oferi sfaturi personalitate de sănătate și fitness, despre nutriția sănătoasă și îmbunătățirea somnului. Utilizatorii vor fi informați că trebuie să-și facă regulat analize.

Ce se întâmplă cu datele utilizatorilor?

Compania americană susține că toate datele sunt criptate și nu vor fi vândute sau partajate cu alte entități în scopuri de marketing.

Singapore a fost primul stat din lume care a folosit o aplicație pentru urmărirea contractelor în timpul pandemiei actuale. Un proiect similar este în desfășurare în Finlanda.