Cautare
, Contributor

Social media |
|

Statuia unui protestatar Black Lives Matter a apărut în locul unui negustor de sclavi, în Bristol

O figură a unui protestatar Black Lives Matter a apărut pe plinta ocupată anterior de statuia comerciantului de sclavi Edward Colston, scrie BBC.  
 aboneaza-te
statuie Jen Reid

Este vorba despre o sculptură a unei femei de culoare care a protestat luna trecută în centrul orașului Bristol, unde statuia lui Colston a fost doborâtă. Aceasta este înfățișată stând în picioare, cu pumnul drept ridicat spre cer, în semn de protest. Femeia se numește Jen Reid și fusese anterior fotografiată stând pe plinta goală după ce statuia lui Colston a fost răsturnată în timpul marșului, fapt care l-a inspirat pe autorul operei.

„Când am stat acolo pe plintă și mi-am ridicat brațul într-un salut Black Power, a fost total spontan. Nici măcar nu m-am gândit la asta. Era ca și cum o încărcătură electrică de energie curgea prin mine. Această sculptură înseamnă luarea unei poziții pentru mama mea, pentru fiica mea, pentru oamenii negri ca mine”, a declarat Jen Reid.

Primarul Marvin Rees a declarat că noua statuie a fost instalată fără a avea permisiune. Acesta a declarat într-un mesaj pe Twitter: „Înțeleg că lumea vrea să se exprime, dar statuia a fost montată fără a avea permisiune. Orice este pus pe plintă din afară va fi eliminat. Cetățenii din Bristol vor hotărî soarta ei”.

Artistul Marc Quinn a spus că statuia din rășină neagră, numită A Surge of Power, trebuia să fie o instalație temporară.

Pe 7 iunie, protestatarii au folosit frânghii pentru a trage de pe plintă statuia lui Colston, care se afla pe locul din centrul orașului Bristol din 1895. Aceasta a fost târâtă în port, unde a fost aruncat în apă lângă Podul lui Pero. Însă Consiliul Local Bristol a recuperat statuia, care va fi expusă într-un muzeu împreună cu pancarte de la protestul Black Lives Matter.

Credit foto: Sky News, Daily Mail

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii