Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Stațiunea montană Ischgl, din Austria, dată în judecată de 2.500 oameni, pentru că nu a luat la timp măsuri pentru a controla focarul de coronavirus

Toată lumea se întreabă când şi unde a început pandemia de coronavirus în Europa. Asemenea focarului din oraşul italian Codogno, unul dintre aceste locuri pare să fi fost staţiunea austriacă de schi Ischgl, cunoscută şi ca „Ibiza Alpilor”, unde sute de persoane sau poate chiar mii s-au infectat în prima jumătate a lunii martie, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.
ski austria

Circa 2.500 de persoane din mai multe state din centrul şi nordul Europei au formulat o plângere penală colectivă împotriva autorităţilor austriece pentru o presupusă neglijenţă în gestionarea situaţiei create de răspândirea COVID-19 în statul federal austriac Tirol, a anunţat luni Asociaţia Protecţiei Consumatorului din Austria (VSV), care a deschis o platformă online pentru toţi cei care s-au infectat cu noul coronavirus la Ischgl şi în alte locuri din Tirol.

Alături de cetăţeni germani – grupul cel mai numeros -, s-au raliat demersului turişti din Norvegia, Danemarca şi Islanda, precum şi familii ale unor persoane contaminate, în special din rândul celor spitalizate la terapie intensivă. Acești acuză autoritățile că, deşi ar fi ştiut de prezenţa virusului în regiune, au amânat decizia de a închide localurile, hotelurile şi pistele de schi pentru a nu suferi pierderi economice.

Conform unor estimări apărute în mass-media, staţiunea Ischgl ar fi la originea lanţului de infectări pentru circa jumătate din cazurile de COVID-19 confirmate în Norvegia şi pentru aproximativ o treime din cele confirmate în Danemarca.

Tirolul, o regiune cu 754.700 de locuitori, are în prezent circa 2.000 de cazuri de coronavirus, în timp ce capitala Viena, cu aproximativ două milioane de locuitori, are circa 1.100 de cazuri. Pe 19 martie, întregul Tirol a fost plasat în carantină.

Citiți întreaga poveste a focarului de la Ischgl AICI.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii