Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Statele Unite vor retrage 9.500 de militari americani din Germania

Preşedintele Donald Trump a ordonat armatei americane retragerea a aproximativ 9.500 de soldaţi din Germania, a declarat vineri un înalt oficial american sub protecţia anonimatului, o decizie ce poate să îngrijoreze Europa în legătură cu angajamentul SUA în regiune.
 aboneaza-te
President Trump Participates in an Opening Up America Again Roundtable, Washington, District of Columbia, USA - 29 Apr 2020

Această decizie ar urma să reducă numărul militarilor americani dislocaţi în Germania la 25.000, de la 34.500 cât sunt în prezent, notează Agerpres, conform Reuters.

Decizia este rezultatul unor luni de muncă ale generalului Mark Milley, şeful statului major al armatei americane, şi nu au nicio legătură cu tensiunile recente dintre preşedintele Donald Trump şi cancelarul german Angela Merkel, care nu a fost de acord să participe la reuniunea G7 din această lună, zădărnicind astfel planurile liderului de la Casa Albă.

Un alt înalt oficial din administraţia americană a declarat că cei 9.500 de militari vor fi trimişi în Polonia şi în alte ţări aliate, în timp ce o parte se va întoarce acasă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii