Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

News |
|

Statele Unite și aliații săi își îndeamnă cetățenii să părăsească zona aeroportului din Kabul

După Regatul Unit și Statele Unite, Australia îşi îndeamnă şi ea cetăţenii să părăsească zona aeroportului din Kabul din cauza unei amenințări importante de atac terorist în zonă.
Kabul,,Afghanistan,Globe,Map,Atlas,Geography,Landmark,With,Caucasian,Person's

Statele Unite și aliații au cerut cetățenilor să se îndepărteze de aeroportul din Kabul, din cauza amenințării unui atac terorist al Statului Islamic. Anunțul vine în perioada când trupele occidentale se grăbesc să evacueze cât mai mulți afgani, înainte de termenul limită din 31 august, scrie Reuters.

Australia îşi evacuează cetăţenii şi deţinătorii de viză de peste o săptămână de pe aeroportul din Kabul, unde Canberra le-a cerut oamenilor să călătorească în ordine şi să fie gata de transport.

Miercuri seară, Australia şi-a schimbat recomandarea către cei din zonă, decizie despre care Marisa Payne spune că are la bază preocupări sporite privind un posibil atac terorist.

„Există o ameninţare foarte importantă, încă valabilă, de atac terorist”, le-a spus Payne jurnaliştilor la Canberra.

Această alertă sporeşte riscul ca numeroşi afgani care deţin viză pentru Australia să fie lăsaţi în urmă în condiţiile în care Canberra se pregăteşte să-şi încheie programul de evacuare, mai precizează sursa citată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii