Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Statele Unite au lansat atacuri aeriene asupra poziţiilor unor miliţii şiite din Siria

Statele Unite au lansat lovituri aeriene împotriva unor miliții şiite din Siria despre care afirmă că sunt coordonate de Iran, informează Radio România Actualități. Este vorba de miliții fondate în Irak, dar care participă și la războiul civil din Siria.
casaalba-1440057835

Operațiunea americană, prima de acest gen ordonată de președintele Joe Biden, a fost un răspuns la atacuri ale milițiilor asupra unor obiective americane din Irak, notează Radio România Actualități.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a confirmat  joi seară că forțele americane au efectuat lovituri aeriene împotriva unui punct de control la granița din estul Siriei, folosit de grupuri militante sprijinite de Iran.

Loviturile aeriene, ordonate de președintele Biden, „au distrus multiple instalații folosite de grupurile militante, inclusiv Kait’ib  Hezbollah şi Kait’ib Sayyid al Shuhada. Ele au fost de natură defensivă ca răspuns la trei atacuri împotriva forțelor americane din Irak efectuate de milițiile sprijinite de Iran în această lună”.

Atacul aerian american a avut loc la zece zile după ce trei rachete care au lovit baza aeriană irakiană din Erbil, unde se află forţe americane, au ucis un contractor al coaliţiei conduse de Statele Unite și au rănit un militar american.

Pe de altă parte, armata americană a lansat atacul aerian într-un moment în care Washingtonul și Teheranul încearcă să găsească o cale de a reveni la acordul nuclear din 2015 din care fostul președinte Trump a retras Statele Unite.”

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii