Cautare
, Contributor

Auto |
|

Statele din Europa de Est devin furnizori importanți de baterii pentru industria electromobilității 

Ţările din Europa de Est au devenit furnizori principali de baterii pentru industria electromobilităţii din Uniunea Europeană.  
rabla plus masini electrice

Ungaria a devenit liderul european în producţia de baterii electrice”, a declarat, în luna ianuarie, ministrul de externe maghiar Peter Szijjarto, potrivit Mediafax. 

Compania sud-coreeană SK Innovation a anunţat că va construi în Ungaria cea mai mare fabrică de baterii electrice din Europa, cu o investiţie de aproape două miliarde de euro. Este a treia uzină a companiei din această ţară. „Fără nicio exagerare putem spune că Ungaria a intrat într-o nouă eră a industriei auto, cele mai mari fabrici de baterii din lume fiind construite aici”, a mai spus Szijjarto. Samsung a anunțat săptămâna trecută că va investi peste 700 de milioane de euro în extinderea unei uzine de baterii pentru maşini electrice în Ungaria.

De asemenea, Polonia devine un jucător important în industria electromobilităţii, potrivit unui oficial al asociației poloneze pentru e-mobilitate.

Polonia a ajuns foarte sus pe lanţul de aprovizionare al industriei maşinilor electrice. Este al cincilea producător global de baterii litiu-ion pentru maşini sau de componente pentru baterii, şi cel mai mare din Europa”, spune Jan Wisniewski, oficial al asociație PSPA. Polonia acoperă aproape o treime din cererea de baterii pentru maşini electrice din Europa, performanţă ce se datorează fabricii de la Kobierzyce a grupului sud-coreean LG.

În final, Slovacia, unde compania locală InoBat va construi o fabrică în parteneriat cu Wildcat Discovery Technologies, este cel mai mare producător auto per capita din lume.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii