FacebookTwitterLinkedIn

Magazine din Kuwait au retras de pe rafturi produsele franţuzeşti, în semn de protest faţă de folosirea caricaturilor cu profetul Mahomed într-o sală de clasă. Complementar, în Arabia Saudită, un hashtag care cere boicotarea magazinelor Carrefour a fost al doilea cel mai folosit în cursul zilei de duminică, transmite Reuters.

Ministerul de Externe francez a anunţat că au apărut apeluri pentru boicotarea produselor franţuzeşti, precum şi apeluri pentru organizarea de proteste  împotriva Franţei din cauza caricaturilor, scrie news.ro.

Aceste apeluri pentru boicot sunt lipsite de fundament şi ar trebui oprite imediat, precum şi toate atacurile împotriva ţării noastre, care sunt promovate de o minoritate radicală”, a arătat ministerul.

Musulmanii consideră că orice desen cu profetul Mahomed este o blasfemie.

În Kuwait, Uniunea Societăţilor Cooperatiste de Consum, neguvernamentală, care reuneşte peste 70 de magazine, a emis pe 23 octombrie o directivă pentru boicot.

Ministrul de Externe din Kuwait, care s-a întâlnit duminică cu ambasadorul francez, a subliniat necesitatea evitării insultelor la adresa religiei, în remarci oficiale şi politice, care ”amplifică ura, antipatia şi rasismul”.

Premierul pakistanez Imran Khan a declarat duminică că preşedintele francez Emmanuel Macron ”a atacat islamul” prin încurajarea expunerii caricaturilor. Macron a scris pe Twitter că Franţa a respectat toate diferenţele în spiritul păcii, dar că nu acceptă discursul urii, şi a apărat dezbaterile rezonabile. ”Nu vom ceda niciodată”, a spus Macron.