FacebookTwitterLinkedIn

Membrii Impact Hub Bucharest care au atras finanțări în perioada 2019 – 2021 sunt startup-uri din industriile proptech, retail, marketing, tech, educație și reciclare, precum: Bright Spaces, The Outfit, Typing DNA, Cartloop sau Flip.

„Am creat încă de la început la Impact Hub o divizie specială de programe de accelerare pentru scalarea rapidă și sustenabilă a ideilor de valoare. Un număr de 650 de antreprenori au beneficiat de programe de mentorat și premii în competiții antreprenoriale în cei 9 ani de activitate. Pandemia a adus numeroase oportunități pentru antreprenorii inovatori și o dovadă în acest sens sunt finanțările de peste 17 milioane de euro total, ridicate de membri pe de o parte, și participanții la programele Impact Hub Bucharest în ultimii 2 ani”, a declarat Ilinca Păun, Managing Partner, Impact Hub Bucharest.

Spre exemplu, în luna iulie, startup-ul românesc proptech Bright Spaces a ridicat o investiție în valoare de 1,5 milioane de euro de la Axeleo Capital (Lead Investor), Pi Labs, Sparking Capital, Growceanu și un grup de investitori strategici de tip angel.

„După 2 ani complicați în care cei mai curajoși antreprenori au reușit să atragă 60 milioane fonduri private, anul 2021 a început extraordinar de bine și sunt date care arată că doar în primele șase luni, startup-urile din România au atras capital în valoare de aproape 100 de milioane de euro. (…) Din cei aproape 10 ani de activitate, de când Impact Hub susține antreprenoriatul românesc în fazele de creștere accelerată, simțim o maturizare a antreprenoriatului inovativ românesc, și ne așteptăm ca 2022 să aducă un nou volum record de finanțări pentru antreprenorii din comunitatea noastră”, a adăugat Ilinca Păun.

Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 2.500 de membri în 2 locații centrale din București, Impact Hub Universitate și Impact Hub Floreasca, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari.