FacebookTwitterLinkedIn

Campania de finanțare începe în data de 7 septembrie. Runda de investiții este condusă de Sparking Capital cu 225.000 euro, în calitate de investitor principal.

Deși ne aflăm deja la peste trei ani de la intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecția datelor, conformarea cu cerințele GDPR este încă o provocare pentru companii. Echipele de conformitate sunt în mod obișnuit sub-dimensionate și aglomerate cu sarcini, nu au la dispoziție instrumente care să le eficientizeze activitatea și își petrec o bună parte a timpului colectând și organizând informații”,  a declarat Mihai Ghiță, co-fondator al Sypher.

Fondat în 2017 de către Cristian Badea și Mihai Ghiță, Sypher urmărește să strângă 325.000 euro de la investitori, tichetele de investiție pornind de la 2.500 euro.

Aceasta este cea de-a două rundă de investiții pentru Sypher, după cea din noiembrie 2018, în care a primit o finanțare de 300.000 euro.

De asemenea, compania vizează extinderea pe piața internațională. «În acest moment suntem activi pe piața de software de gestionare a confidențialității. Studiile arată că doar în Europa sunt peste 500.000 de companii care au un DPO și estimăm ca peste 70% dintre ele nu au încă o soluție software specializată, iar potențialul de creștere este semnificativ. Anul viitor vom începe, de asemenea, tranziția către piața mult mai largă, în creștere, a software-ului de guvernanță, gestionare a riscurilor și conformitate», a mai afirmat co-fondatorul Sypher.

În prezent platforma este utilizată de peste 100 de companii din România, Franța, Luxemburg, Polonia, Bulgaria și Ungaria.