FacebookTwitterLinkedIn

Această categorie se adresează startup-urilor care proiectează inteligența artificială într-un mod inerent etic, abordând provocări sociale, de mediu sau tehnologice.

„Este încă o victorie care ne amintește de importanța lucrurilor pe care le construim. Fiecare minut petrecut de echipa .lumen este înspre a ajuta milioane de nevăzători care încă nu au o soluție avansată de mobilitate”, a declarat Cornel Amariei, CEO .lumen.

Printre câștigătorii de anul acesta se numără și Virtualahan – care oferă persoanelor cu dizabilități o platforma de pregătire profesională și tehnologică, WaterScope – creatorii unui test rapid și simplu care determină dacă o sursă de apă este potabilă sau nu, și câștigătorii marelui premiu: Zzapp Malaria – care se folosește de inteligență artificială pentru a detecta zonele cu risc ridicat de incubare a larvelor purtătoare de malarie.

.lumen este un startup românesc care creează sisteme de asistență pentru nevăzători. Compania produce o pereche de ochelari care aduce aceleași beneficii precum un câine ghid, într-un pachet scalabil, fiind o soluție pentru cei aproape 40 de milioane de nevăzători care nu beneficiază de un sistem avansat de mobilitate. Fondatorul Cornel Amariei, alumni Forbes 30 Sub 30, este primul român premiat de ”Global Business Hall of Fame”, o organizație dedicată antreprenorilor inovatori.