FacebookTwitterLinkedIn

Startup-ul dezvoltat de Cornel Amariei, alumni 30 sub 30 – alături de Gabriel Chindriș și Mihai Ivașcu, și el membru al generației tinerilor care schimbă lume – a intrat în semifinalele EIT Health Catapult, competiție pentru dezvoltarea proiectelor inovatoare din domeniul sănătății.

Juriul EIT Health Catapult a selectat cele mai bune 42 de echipe europene dintre sutele de înscrieri, care acoperă trei arii de expertiză: Biotech (Biotehnologie), MedTech (Tehnologie Medicală) și Digital Health (soluții digitale pentru sănătate).

21 de echipe cu cele mai bune concepte de business vor merge mai departe în Marea Finală. Primele trei startup-uri în fiecare din cele trei categorii vor primi finanțare și acces la rețeaua EIT Health de investitori și jucători de top din domeniul sănătății din Europa și nu numai. Mai mult decât atât, câștigătorul Premiului Publicului va avea proiectul afișat pe renumitul panou digital amplasat pe clădirea Nasdaq Tower din New York.

.lumen produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze. Prin soluția produsă, compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid.