FacebookTwitterLinkedIn

„La nivel global, sunt 40 milioane de nevăzători și numărul lor crește accelerat. În ciuda avansului tehnologic, pentru mobilitatea lor încă nu există o soluție scalabilă. .lumen creează sisteme de asistență, utilizând ultimele tehnologii în materie de inteligență artificială, condus autonom și robotică. Dar pentru a pune pe piață așa ceva, trebuie să testezi continuu, în medii cât mai complexe, pentru că vrei să faci astfel de medii accesibile”, a declarat Cornel Amariei, CEO & Founder .lumen.

 În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Ne dorim să transformăm magazinele Kaufland în spații accesibile persoanelor cu deficiențe de vedere. De aceea, ne-am bucurat să aflăm că o echipă de români lucrează la dezvoltarea acestui produs inovativ și încă de la prima discuție am realizat că avem foarte multe lucruri în comun cu  echipa .lumen – în special dorința de a facilita accesul persoanelor cu dizabilități la o viață socială mai bună”, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România.

.lumen este un startup românesc care creează sisteme de asistență pentru nevăzători. Compania produce o pereche de ochelari care aduce aceleași beneficii precum un câine ghid, într-un pachet scalabil, fiind o soluție pentru cei aproape 40 de milioane de nevăzători care nu beneficiază de un sistem avansat de mobilitate. Fondatorul Cornel Amariei, alumni Forbes 30 Sub 30, este primul român premiat de ”Global Business Hall of Fame”, o organizație dedicată antreprenorilor inovatori.