Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Startup-ul Remote Stories lansează campania „Pornim România Remote”

Startup-ul Remote Stories lansează campania „Pornim România Remote” ce are ca scop promovarea avantajelor implementării conceptului Remote Work în România.
work from home

Amalia Ștefan și Mara Eliza Barza, fondatoarele startup-ului Remote Stories și inițiatoarele campaniei „Pornim România Remote”, își doresc să atragă atenția asupra avantajelor muncii remote la nivel de individ, companie, societate și economie, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Pe perioada campaniei, echipa Remote Stories va veni în întâmpinarea companiilor, dar și a angajaților cu workshop-uri gratuite de implementare a muncii remote.

Companiile care aleg să-și transforme departamentele în echipe 100% remote sau hibride susțin economia românească, oferindu-le posibilitatea angajaților să lucreze nu doar de acasă, ci și de oriunde își doresc. De asemenea, acestea contribuie la reducerea amprentei de carbon și astfel la protejarea mediului înconjurător. Din punct de vedere demografic, orașele mici au șansa să fie repopulate, reducându-se astfel supraaglomerarea din marile orașe. Practic, angajații care veneau în marile orașe doar pentru un job într-o companie multinațională, având un job remote pot rămâne în localitățile natale sau se pot muta în orașe mai mici, chiar și în zone rurale, unde pot duce un stil de viață mai liniștit.

„Prin campania „Pornim România Remote” ne dorim să promovăm stilul de viață remote și să aducem în vederea angajaților remote că munca de la distanță nu înseamnă neapărat work from home. Aceștia au libertatea deplină de a lucra din diferite locații (cafenele, parcuri, restaurante), orașe (Constanța, pe malul mării, Brașov la poalele Tâmpei… sau într-o locație idilică din Maramureș). După o perioadă îndelungată de izolare la domiciliu oamenii au nevoie de socializare și activități în aer liber, dar care să le ofere siguranță. Întrucât perioada de distanțare socială va fi în continuare recomandată, activitățile sociale outdoor sunt necesare menținerii unei vieți sănătoase. Un stil de viață sănătos presupune un echilibru între viața personală și profesională”, spune Amalia Ștefan, Specialistă Remote Work & Travel Technology și co-fondatoare a proiectului Remote-Stories.com.

Dacă până acum Munca Remote a crescut anual cu 30%, în continuare va crește cu 35-50%. În momentul de față, la nivel internațional 56% dintre companii activează hibrid, iar 17% sunt total remote. Așadar, conceptul Remote Work este în continuă dezvoltare și din ce în ce mai multe companii vor adera la acest tip de muncă.

„Așadar, în cadrul acestui proiect ne dorim să promovăm locațiile din România care oferă facilități pentru munca remote, ca de exemplu: birouri în camere, spații adaptate muncii remote în recepție, lobby și grădină, conexiune bună la internet, spații de joacă pentru copii & zonă de lucru pentru părinți”, spune Mara Eliza Barza, Specialistă Remote Work, PR, Designer de Interior și co-fondatoare a proiectului Remote-Stories.com.

Conform ultimelor studii realizate în piață cei care lucrează de la distanță cel puțin o dată pe lună sunt cu 24% mai fericiți și mai productivi decât cei care lucrează doar de la birou. Companiile care au devenit remote-friendly și-au crescut cifra de afaceri cu 25% mai mult decât cele care nu sunt remote. 69% din millennials vor să muncească remote iar 80% dintre cei ce lucrează remote au declarat că au moralul mai ridicat. Angajatorii economisesc anual minim 11.000 euro/per angajat part – time remote, iar angajații minim 4.000 euro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii