FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția pozitivă a cifrei de afaceri se datorează unei tendințe observate pe piața locală – oamenii sunt din ce în ce mai dispuși să își cumpere un telefon second-hand recondiționat (refurbished), în detrimentul unuia nou.

 De la lansarea magazinului din decembrie 2019 și până în prezent, peste 6.000 de telefoane au fost tranzacționate prin intermediul Flip.ro.

„Suntem foarte convinși că telefoanele noastre oferă aceeași experiență de utilizare precum un telefon nou. Este parte din misiunea noastră să oferim o experiență cât mai apropiată de cumpărarea unui telefon nou, și nu doar una de telefon second-hand mai bun.”, precizează George Moroianu, unul dintre fondatori.

Flip.ro este primul marketplace de telefoane second-hand verificate și recondiționate din România, lansat în urmă cu 10 luni, în urma unei investiții de 120.000 de euro, realizată de fondul de investiții V7 Capital, deținut de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, cofondatorii rețelei 7card, GapMinder (prin acceleratorul Techcelerator) și Difrnt Agency (fiind si echipa de digital marketing cu care colaborează pentru generarea acestor rezultate).

În luna iunie a acestui an, Flip.ro a primit o nouă finanțare, în valoare de 250.000 de euro, prin care compania și-a propus să devină lider pe piața de electronice second-hand și recondiționate din România. Obiectivul Flip.ro  este să schimbe modul în care oamenii cumpără și vând telefoane second-hand recondiționate, făcând procesul mai ușor, sigur și transparent.

Una dintre direcțiile de dezvoltare ale companiei pentru anul 2021 este extinderea vânzărilor pe plan internațional.