Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Startup-ul Canva ajunge la o evaluare de 40 mld. dolari

Canva a devenit unul dintre cele mai valoroase startup-uri din lume, după ce a atras o finanțare de 200 de milioane de dolari.  
Canva shutterstock_1077870725

Canva continuă să își dubleze vânzările și estimează venituri de aproximativ 1 mld. dolari până la finalul acestui an. Startup-ul este evaluat la 40 mld. dolari, după ultima rundă de investiții condusă de T. Rowe Prince cu Franklin Templeton, Sequoia Capital Global Equities, Bessemer Ventures Partners, Greenoaks Capital, Dragoneer, Blackbird, Felicis și AirTree – dublând astfel evaluarea companiei australiene.

Cunoscut inițial ca un instrument pentru designeri amatori sau pentru întreprinderi mici, software-ul freemium al Canva este utilizat de peste 60 de milioane de utilizatori pe lună. Peste 500.000 de companii plătesc pentru Canva, inclusiv companii precum American Airlines, CBRE, Intel, Kimberly-Clark și Zoom.

Noua finanțare crește dramatic valoarea acțiunilor fondatorilor Canva, evaluată în luna aprilie la 15 miliarde de dolari. Forbes estimează că fondatorii Perkins și Obrecht dețin fiecare aproximativ 18% din companie, iar Adams 9%, potrivit Forbes SUA.

La o evaluare de 40 de miliarde de dolari înseamnă că Perkins și Obrecht dețin acțiuni evaluate la 6,5 ​​miliarde de dolari, în timp ce acțiunile lui Adams sunt evaluate la 3,2 miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii