FacebookTwitterLinkedIn

Scopul startup-ului este de a facilita accesul la serviciile medicale de specialitate pentru pacienții din România. Acest lucru se realizează prin combinarea tehnologiei de ultimă generație cu expertiza medicală și răspunsuri precise la întrebări, în timp real, fără investigații prelungite.

„Telemedicina este un instrument vital, reduce costurile, permite medicilor să comunice rapid şi eficient cu pacienţii, dar şi între ei. Ultimele luni ne-au oferit o altă perspectivă asupra sănătății și, mai mult ca oricând, am înțeles cât de important este accesul la servicii medicale de calitate și de specialitate. Soluția evidentă pentru a satisface această nevoie în acest moment este digitalizarea serviciilor medicale prin telemedicină”, a declarat Christian Brandstetter, CEO și co-fondator TeleDoc.

Aplicația funcționează pe bază de abonament și oferă două opțiuni în această privință: un abonament basic pentru o persoană și unul de tip family pentru doi adulți și doi copii. Costul abonamentului lunar începe de la 22 de lei.

„Aplicația include un cabinet online de specialitate, în care fiecare specialist își desfășoară activitatea online, un ‘căutător de medici’, bazat pe tehnologia AI, prin care se găsește și se recomandă cel mai potrivit medic, dar și integrarea dispozitivelor inteligente care permit monitorizarea pe termen lung și îngrijirile la distanță. (…) Echipa noastră din România va avea 100 de medici până la sfârșitul acestui an”, a adăugat Florian Brandstetter, CEO și co-fondator TeleDoc.

Înființată în 2019 de Christian și Florian Brandstetter, TeleDoc este o combinație de două cuvinte: Telecomunicații și Doctor, descrierea perfectă pentru telemedicină.