FacebookTwitterLinkedIn

Startup Spotlight se adresează startup-urilor în domeniul tehnologiei care au mai puţin de 2 ani de funcţionare, au dezvoltat cel puţin un prototip al produsului pe care îl pot prezenta în faţa audienţei şi nu au obţinut până în prezent o finanţare mai mare de 100.000 de euro. Aplicaţiile vor fi evaluate de un juriu de specialitate luând în considerare echipa şi experienţa acesteia, dimensiunea pieţei şi tendinţele actuale, validarea utilizatorilor, tracţiunea, fezabilitatea şi scalabilitatea produsului.

În cele 4 zile ale evenimentului, cele 32 de echipe participante vor participa la workshop-uri practice, vor beneficia de sesiuni de mentorat şi vor avea întâlniri individuale cu investitori şi reprezentanţi ai acceleratoarelor. Cele mai bune 8 echipe vor avea ocazia să îşi prezinte produsul pe scena principală a How to Web.

Printre acceleratoarele care au confirmat până acum participarea la Startup Spotlight se numără TechStars, Seedcamp, Oxygen şi Wayra (UK), Rockstart (Olanda), Eleven şi LauncHub (Bulgaria), Startup Bootcamp (prezent în mai multe ţări europene), TechPeaks (Italia), Startup Wise Guys şi Startup Highway (Estonia).

Andrei Pitiş (Preşedinte ANIS), Radu Georgescu (Co-Fondator Avangate şi Gecad), Maxim Gurvitz (Partner, Teres Capital), Dan Lupu (Partner Early Bird Capital), Daniel Lynch (Partner 3TS Capital) şi Alan Clayton (Business Coach SOS Ventures) sunt doar o parte dintre investitorii şi mentorii cu care vor interacționa participanţii Startup Spotlight.

Din cele 32 de echipe care au participat la ediția precedentă Startup Spotlight, 10 au încheiat contracte importante ca urmare a participării în program.

Incrediblue, echipa câştigătoare a Startup Spotlight 2012, a primit o investiţie de la Open Fund, şi-a lansat produsul public şi a anunţat proiectul „Geeks on a boat” pe scena The Next Web din Amsterdam.

Gameleon, câştigător al IXIA Innovation Award, a fost acceptat la Eleven şi Mozilla Web Fwd, a încheiat un parteneriat cu SoftLayer şi a câştigat Intel Global Challenge. Un alt exeplu este echipa Mavenhut, câștigătoarea premiului pentru cel mai bun pitch, care a primit o investiţie de 500.000 EUR de la SOS Ventures și în octombrie 2013 produsul lor a ajuns în Top 100 Grossing Apps pe Facebook.