FacebookTwitterLinkedIn

Următorul capitol

Ajuns la a patra ediție, programul de accelerare al Spherik duce mai departe performanțele din anii trecuți cu o echipă operațională nouă, 1 milion de euro pentru start-up-urile care au în plan dezvoltarea globală la finalul programului și o structură de accelerare flexibilă. Start-up-urile selectate vor putea accesa gratuit toate beneficiile programului, de la mentorat la spații de lucru și consultanță în dezvoltarea businessului.

Startup-urile interesante pot aplica la program pe www.spherikaccerator.com, până în data de 1 mai.

„De la un an la altul am observat maturizarea echipelor care lansează start-up-uri în România. La rândul său, Spherik Accelerator a evoluat odată cu piața si poate azi să ofere un pachet complet de beneficii bazat pe nevoile echipelor selectate. Vorbim aici atât de mentorat și de asistență în dezvoltarea de produse tech, cât și de acces în piață și scalare internațională. Banii pot fi, dacă vin la momentul potrivit, catalizatorul care propulsează un startup pe o traiectorie de creștere. 1 milion de euro pregătiți de investitorii noștri anul acesta au exact acest rol”, spune Dan Sturza, managerul de investiții al Spherik.

Cum se desfășoară programul de accelerare?

Nina Moldovan, președintele Spherik, declară că „noul program pune mai mult accentul pe testarea în piață a proiectelor. Miza noastră este dezvoltarea accelerată și solidă a unor start-up-uri tehnologice, care la finalul programului să fie pregătite pentru primi o investiție semnificativă pentru dezvoltare”.

Sezonul investitorilor

Programul începe în luna mai, cu etapa preliminară de validare a ideilor și definire a produselor. Maximum 15 start-up-uri sau proiecte vor fi acceptate în această etapă.

La finalul primei luni are loc o evaluare pe baza căreia vor fi selectate echipele care intră în etapa finală de accelerare. Startup-urile validate vor beneficia de sprijin adaptat nevoilor specifice de dezvoltare și lansare pe piață, pentru a crește și genera venituri rapid.

A două etapă se va încheia în septembrie, cu prezentări în fața unor investitori asociați programului.

Spherik facilitează accesul la investiții pentru 3,14% din suma primită de start-up-uri în primul an

Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Fiind o organizație non-profit, Spherik nu ia din acțiunile fondatorilor, ci facilitează accesul la investiții pentru 3,14% din suma primită de start-up-uri în primul an. Procentul primit de la start-up-uri este reinvestit în programe și contribuie la creșterea ecosistemului de profil din România.

Din echipa Spherik fac parte în prezent Nina Moldovan (președintele), Dan Sturza (managerul de investiții), Roxana Rugină (manager de program), Diana Rusu (Business Development Manager), precum și cei doi asociați ai programului, Alex Burciu (ex Software Development Manager la Amazon) și Gabriel Dombri (fondar al GROWTH MARKETING Academy și CEO al Tapptitude).

Anul transparenţei

Anul acesta, echipa de mentori din cadrul Spherik numără peste 30 de persoane, incluzând investitori, oameni de afaceri și specialiști în tehnologie, precum Radu Georgescu, Șerban Toader, Marius Ghenea, Sorin Mîndruțescu, Cosmin Negrescu și Elisabeta Moraru.

Programului de accelerare i s-au alăturat și companii internaționale, ca parteneri, prin serviciile pe care le pun la dispoziția startup-urilor accelerate: KPMG, Google, Microsoft și GTS Telecom.

Beneficiile democrației

Printre startup-urile din portofoliul Spherik se numără Planable (câștigătorul Startup Avalanche de la Techsylvania 2016), Printivate (start-up local achiziționat în toamna 2016 de 3DHubs), Primul Medic (platformă care permite accesul la sfaturi medicale) și Approd (aplicație de reducere a birocrației la înființarea de societăți comerciale).

NR. 181 – TOP 50 CELE MAI INFLUENTE FEMEI DIN ROMÂNIA