Cautare
, Contributor

Tech |
|

Start-upul VisionBot, fondat de inventatorul Ionuț Budișteanu, a câștigat un important premiu la competiția de antreprenoriat de la Lisabona

Start-up-ul românesc VisionBot a caștigat premiul „Cisco Technopreneurship Award" în cadrul competiției europene de antreprenoriat de la Lisabona, la care au participat 23 de companii din 16 țări europene.
visionbot

VisionBot este un start-up ce produce și comercializează un robot de tip „pick and place”, capabil să creeze în mod automat produse electronice plasând rapid și cu înaltă precizie componente într-o placă cu cablaj imprimat. Având cel mai competitiv preț de pe piață, robotul VisionBot este dedicat inginerilor, inventatorilor, pasionaților și IMM-urilor care doresc să-și transforme produsele prototip în produse de serie (computere, echipamente electronice sau orice alt produs cu circuite integrate), având un volum de producție de până la 75.000 de unități pe an.

Citește povestea tânărului invetator Ionuț Budișteanu

Echipa este formata din Ionuț Budișteanu și Ane Mari Androniceanu, studenți la Universitatea din București, respectiv Academia de Studii Economice, București.

În perioada 1-4 iulie, peste 90 de studenți au intrat în competiția JA European Enterprise Challenge 2015 cu start-up-urile lor, după ce au participat la programul de educație antreprenorială JA Start-Up și s-au calificat la nivel național.

În ultimii 12 ani, peste 115.000 de studenti din Europa au urmat programul Start Up, o inițiativă a JA Europa care implică anual peste 14.000 de tineri de la 300 de facultăți, oferindu-le oportunitatea să experimenteze înființarea și dezvoltarea unui business.

Premiul Cisco Technopreneurship aduce recunoaștere studenților care folosesc tehnologia în mod creativ și inovator, demonstrând că start-up-urile lor sunt sustenabile, viabile și au potențial de dezvoltare. Echipa câștigătoare este invitată să viziteze incubatorul de start-up-uri Cisco din Viena, Austria, care susține antreprenori aflați la început de drum să își dezvolte ideile de business.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii