Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SmallBusiness |
|

Start-upul românesc Tracia a câștigat premiul de 70.000 de euro la Startarium Pitch Day

Start-upul românesc Tracia, care se ocupă cu fabricarea rulotelor comerciale și turistice, a fost câștigătorul premiului de 70.000 de euro în cadrul Startarium Pitch Day.    
Startarium Pitch Day_Ellie Cachette

Tracia, prima fabrică de rulote turistice și comerciale din România și din sud-estul Europei a fost distinsă cu Marele Premiu în valoare de 70.000 de euro. Trofeul a fost înmânat de Michal Szczurek, CEO ING Romania și Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub lui Gabriel Bugnar, fondatorul startup-ului.

Este cea mai mare șansă pe care am avut-o până acum. Startarium îmi oferă ocazia ca acest proiect să meargă mai departe și România să fie pusă pe harta vehiculelor recreative în Europa,a declarat Gabriel Bugnar, fondatorul startup-ului Tracia.

Locul 2, în valoare de 20.000 de euro, a fost adjudecat de Re.Flex, ce creează un set de senzori care ajută pacienții în partea finală a recuperării. Startup-ul a fost fondat de Camil Moldoveanu și Andrei Kluger.

 

Locul 3, în valoare de 10.000 de euro, a fost acordat Clinicii de Pediatrie Anastasia, din Piatra Neamț, singura de acest tip din regiune. Clinica, prezentată de Ilinca Nicolae, a fost recompensată și cu o Mențiune specială de 5.000 de euro din partea juriului competiției.

 

În cadrul Startarium Pitch Day și IndexAR a primit o mențiune specială, în valoare de 5.000 de euro. Fondată de Răzvan Boldiș, IndexAR este o platformă și o aplicație de realitate augmentată care dă posibilitatea producătorilor mici și mijlocii să aducă produsele în fața clienților lor.

 

Energia și toate lucrurile care s-au întâmplat la Startarium Pitch Day sunt fantastice. Startarium este la început de drum și trebuie să devină o platformă care să aducă valoare de zeci de milioane de euro în piață. Economia poate să crească datorită startup-urilor care pot fi susținute, a declarat Cătălin Vasile, director canale de distribuție retail ING Bank.

 

Aș vrea să felicit toate cele 10 startup-uri finaliste. Unii participanți s-au aflat pentru prima oară pe scena unui eveniment de pitching de o asemenea anvergură, cu toate astea s-au descurcat excelent și au impresionat publicul și juriul deopotrivă. Aflat la prima ediție, Startarium Pitch Day s-a consacrat deja ca un eveniment important în ecosistemul antreprenorial din România, iar acest lucru nu face decât să ne încurajeze să dezvoltăm din ce în ce mai mult Startarium, orașul antreprenorilor, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub.

 

Cele 10 startup-uri finaliste care și-au susținut afacerile pe scena Startarium Pitch Day au fost: Bill me, Tracia, Limitless, IndexAR, Clinica Pediatrică Anastasia, YTranslations, Native Box, Printoteca, Re.Flex, Menuo.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii