FacebookTwitterLinkedIn

Build21, un start-up de real estate fondat de antreprenorii Adrian Vasilescu și Raluca Negrea, care folosește principii și infrastructură blockchain, va deschide prima rundă de finanțare pe blockchainul MultiversX în 24 septembrie.

Compania își propune să dezvolte 21 de proiecte imobiliare rezidențiale, built-to-sell, în zone urbane din România, în care să implice investitori, experți în arhitectură, inginerie și construcții, cât și viitori rezidenți. 

Pentru a realiza acest lucru, s-a decis folosirea tehnologiei blockchain, care va ajuta la crearea comunității și le va permite membrilor acesteia să voteze, să facă sugestii și altele.

Compania își propune să atragă investitorii de retail din România, cunoscuți ca mici investitori, care nu dispun de sume mari, dar își doresc să plaseze banii în real estate.

Modelul de business al Build21 permite asocierea cu compania care construiește fiecare proiect și acces direct la profitul acesteia. 

În cadrul primei runde de finanțare, investitorii pot achiziționa NFT-uri din colecția Build21 Helmets, care le oferă prioritatea la investițiile în toate cele 21 de proiecte imobiliare, drept de vot pentru decizii referitoare la companie și la proiectele imobiliare și multe altele.

Mai apoi, în 2025, se va putea investi în primul proiect Build21. Fiecare proiect va fi dezvoltat de o entitate juridică dedicată (un SPV), iar projects NFT-urile sunt o reprezentare digitală a contractului de asociere dintre investitor și SPV-ul care construiește proiectul în care acesta s-a implicat. “Prin NFT-urile de proiect, participi la profitul respectivei companii, cu un return estimat al investiției începând de la 40% în 2-3 ani de la investiție”, se arată în comunicarea de pe site-ul companiei.

Acest profit va fi primit de investitor după ce proiectul va fi dezvoltat și vândut integral, mai precizează reprezentanții Build21.

Adrian Vasilescu este inginer și antreprenor, cofondator al Cross Structural Design, companie de proiectare structurală, cu afaceri de 3,4 milioane de lei în 2023, și al 481 Engineering, companie de monitorizare și consultanță în ce privește comportarea în timp a construcțiilor, cu o cifră de afaceri de aproape 700.000 de lei anul trecut. Vasilescu este totodată și acționar majoritar al Cross Projects, a cărei cifră de afaceri s-a ridicat la 825.000 de lei anul trecut.

Raluca Negrea a absolvit un Executive MBA la Maastricht School of Management, iar la Build21 se ocupă de marketing, comunicare și managementul resurselor tehnologice.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.