FacebookTwitterLinkedIn

VisionBot este un start-up ce produce și comercializează un robot de tip „pick and place”, capabil să creeze în mod automat produse electronice plasând rapid și cu înaltă precizie componente într-o placă cu cablaj imprimat. Având cel mai competitiv preț de pe piață, robotul VisionBot este dedicat inginerilor, inventatorilor, pasionaților și IMM-urilor care doresc să-și transforme produsele prototip în produse de serie (computere, echipamente electronice sau orice alt produs cu circuite integrate), având un volum de producție de până la 75.000 de unități pe an.

Echipa este formata din Ionuț Budișteanu și Ane Mari Androniceanu, studenți la Universitatea din București, respectiv Academia de Studii Economice, București.

budisteanu

„Pentru mine, faptul ca am ajuns în finala europeană a competiției și ca reprezentăm România în acest concurs reprezintă o mare realizare. Multe invenții și device-uri electronice rămân la stadiul de prototip și dispar pentru ca autorii lor nu își permit să cumpere echipamente costisitoare care să le susțină producția. Sper ca acest produs românesc să devină o oportunitate de dezvoltare pentru antreprenori și companii din întreaga lume”, a spus Ionuț Budișteanu, fondatorul VisionBot.

Citește povestea tânărului invetator Ionuț Budișteanu

La nivel național, start-up-ul sau a caștigat premiul pentru dezvoltarea afacerii „Investiția anului”, în valoare de 10.000 de euro, acordat de Hyundai Auto România în cadrul programului JA Start UP și o bursă de participare la finala europeană de la Lisabona oferită de JA România.

Competiția ce se desfășoară la Lisabona este dedicată echipelor de studenți care și-au înfiintat companii în cadrul programului de antreprenoriat derulat de Junior Achievement (JA) în Europa și care au caștigat finalele naționale ale competiției.