FacebookTwitterLinkedIn

Evaluarea a fost făcută pe baza impactului pe care îl au soluțiile pentru rezolvarea unor provocări la nivelul pieței, a soluției în sine, a performanței echipei, avantajelor competitive, elementelor financiare și strategiei start-up-ului. Juriul a fost format din membrii fondatori GapMinder Venture Partners, investitori în ecosistemul de start-up-uri și jurnaliști din zona dedicată start-up-urilor.

Premiul pentru cea mai bună prezentare, constând în 10.000 de euro, a revenit start-up-ului EngageApp, în urma voturilor participanților. EngageApp, dezvoltată de o echipă din Cluj, este o platformă care își propune să îmbunătățească performanța angajaților în corporații.

Techcelerator Demo Day a marcat finalizarea primei runde de dezvoltare accelerată în cadrul programului Techcelerator pentru 12 start-up-uri de tehnologie din 8 orașe ale țării, care sunt vizate pentru investiții de până la 100.000 de euro per companie din partea fondului de investiții de capital de risc GapMinder Venture Partners. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Pe scena Demo Day Techcelerator au urcat start-up-uri din primul lot din programul de accelerare Techcelerator care și-au prezentat proiectele în fața publicului larg: Apiary Book, AppSeed, Connected Medical Devices, EngageApp, ialoc, Medicai, MiioSmile, Uhura, Orbiting Cubes, Ride Safe și TalentBrowse.

“Toate start-up-urile prezente la Demo Day au evoluat foarte mult de când au intrat în Techcelerator și cred că perioada următoare le va aduce oportunități noi pentru creșterea business-ului, iar din perspectiva noastră sunt toate câștigătoare, așa că vom continua cu noi runde de investiții. La Demo Day am vrut să vedem și cum le privește piața, mai precis persoane experimentate din ecosistem precum cele pe care le-am avut în  juriu. Ride Safe este unul dintre proiectele care evoluează în direcția unui business în adevăratul sens al cuvântului și îl considerăm unul dintre campionii acestei cohorte. Am luat in considerare perceptia ecosistemului despre acest start-up, iar încrederea în potențialul său ne-o exprimăm investind încă 20.000 de euro în acesta pentru a-i accelera dezvoltarea”, a declarat Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder Venture Partners.

Programul de accelerare, susținut de partenerul Techcelerator, s-a derulat pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români și străini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcție de industria start-up-ului și servicii de marketing. De asemenea, start-up-urile dispun de acces la comunități internaționale pentru scalare și expunere în piața globală. Techcelerator va accepta o nouă serie de start-up-uri începând din toamna acestui an.