Cautare
, Staff

Tech |
|

Start-up-ul românesc UiPath a obținut 30 de milioane de dolari, cea mai mare finanțare de capital de risc pentru o companie locală

Start-up-ul românesc UiPath, care oferă soluții de automatizare a activităților repetitive efectuate de angajați (robotic process automation, RPA), a primit o finanțare de 30 de milioane de dolari de la un grup de investitori condus de fondul de capital de risc (venture capital) Accel Partners, transmite Venture Beat.
shutterstock_software-robots-inteligenta-artificiala

Suma de 30 de milioane de dolari reprezintă una dintre cele mai mari finanțări obținute de un start-up românesc, depășind valoarea multor achiziții de companii de IT. UiPath va folosi finanțarea pentru a angaja ingineri software, dorind să-și accelereze dezvoltarea.

Fondul de capital de risc (venture capital) Accel Partners este cunoscut pentru investițiile în companii precum Facebook, Dropbox şi Spotify. Alături de acesta, la noua rundă de finanțare au participat vechii acționari ai companiei Earlybird Venture Capital, Credo Ventures și Seedcamp, care, la sfârșitul anului 2015, i-au acordat o altă finanțare de capital de risc, în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Părțile implicate nu au oferit detalii cu privire la evaluarea UiPath și nici procentul din companie pe care îl va ceda în schimbul noii finanțări. 

Fondat în 2015, la București, de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, UiPath a ajuns la birouri în șase țări și are sediul central în Statele Unite ale Americii. Compania are centrul de cercetare-dezvoltare şi echipele de implemenare în România, suportul în India, divizia de dezvoltare de business şi de vânzări în Marea Britanie, iar în SUA, Singapore și la Tokio are câte un birou de vânzări. Printre clienţii companiei se numără companii mari, precum JP Morgan, Deloitte, Goodyear, McDonalds, Vodafone.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii