Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Start-up-ul Proportunity, fondat de Vadim Toader și Ștefan Boronea, primește o finanțare de 2 milioane de lire sterline

Proportunity, start-up fondat la Londra de doi români, Vadim Toader, tânăr care care face parte din generația „Forbes 30 sub 30” și Ștefan Boronea, a primit o finanțare de tip seed de 2 milioane de lire sterline, conform TechCrunch.com.

Finanțarea a fost acordată de investitorul fintech Anthemis și Axel Springer Digital Ventures. Printre investitorii precedenți se numără Global Founders Capital, Concrete VC (susținut de Starwood Capital Group), Savills, EF, Trusted Insights și Le Studio VC, alături de alți business angels. Înainte de această rundă, start-up-ul mai primise o finanțare de 1,7 milioane de lire sterline și o linie de credit.

Vadim Toader și Ștefan Boronea au pus bazele Proportunity în 2016, start-up fintech ce folosește inteligența artificială ca să acorde împrumuturi londonezilor pentru a-și cumpăra locuințe. Proportunity funcționează ca un IFN autorizat de autoritățile britanice și acordă credite pe baza unor algoritmi.

„Pe scurt, noi am creat un smart-bank care dă împrumuturi pentru prima casă. Împrumuturile noastre măresc depozitele pentru ipoteca de la bancă – tu ai 5% din prețul casei, noi îți împrumutăm încă 20%. Diferența: noi putem prezice prețurile caselor, minimizând riscul și făcând împrumuturile mult mai ieftine. Asta îi ajută pe oameni să-și permită o casă cu aproximativ 50% mai mare și 10 ani mai devreme, sau să plătească aproximativ 50% mai puțin pe lună”, explica în primăvara acestui an Vadim Toader pentru Forbes.

Citește și: 30 sub 30 – Proportunity: Reinventarea pieței imobiliare

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii