FacebookTwitterLinkedIn

Cu finanțarea obținută, Airly își va extinde rețeaua care utilizează inteligența artificială pentru măsurarea calității aerului la nivel global. De asemenea, o parte din finanțarea primită va fi alocată pentru dezvoltarea și extinderea rețelei din România.

 „Această finanțare ne va ajuta să ne extindem amprenta globală și să sprijinim astfel și mai multe orașe, companii și comunități în demersul de informare despre calitatea aerului din jurul nostru. România va rămâne în continuare în strategia noastră de dezvoltare, vom investi în structura companiei local, vom face angajări și vom extinde rețeaua de senzori în mai multe orașe”, spune Wiktor Warchałowski, CEO și co-founder Airly.

Runda de finanțare a fost condusă de first minute Capital, un fond de investiții cu capital de risc pentru startup-uri, cu sediul în Londra, condus de Brent Hoberman CBE și care este susținut de peste 70 de fondatori ai unor companii unicorn. La strângerea de fonduri au participat și investitori de tip angel, printre care: fondatorul Uber, Garrett Camp, prin Expa, CEO-ul Bolt, Markus Villig, redactorul-șef și fondator al WIRED, David Rowan, fondatorul Pipedrive, Ragnar Sass, și Ferry Heilemann, cofondator al Leaders for Climate Action. Investitori anteriori, printre care și Sir Richard Branson’s Family Office și Konstantin von Unger, membrul consiliului administrativ Henkel, au fost și ei parte a acestei runde. Printre investitorii existenți se numără Giant Ventures și familia lui Sir Ronald Cohen.

Fondată în 2016, Airly este un start-up în domeniul monitorizării calității aerului, cu sediul central în Cracovia, Polonia. Airly construiește cea mai mare rețea globală de senzori pentru calitatea aerului cu scopul de a contribui la informarea și conștientizarea oamenilor privind problemele de poluare a aerului.