FacebookTwitterLinkedIn

Conform statisticilor societății, 65% din cifra de afaceri a fost generată de clienții pe care BeeFast i-a trecut gratuit din offline în online, în perioada pandemiei.  Pe parcursul a 9 luni din 2020, BeeFast a mutat în online peste 100 de business-uri, din domenii precum HoReCa, cosmetice, flori sau îmbrăcăminte.

„Accelerarea business-ului a fost o provocare pentru noi și continuă să fie, odată cu noile direcții pe care le dezvoltăm: de la găsirea livratorilor, până la menținerea promisiunii de livrare în maximum două ore de la confirmarea comenzii, acoperirea unei zone cât mai mari de preluare și livrare, conform solicitărilor și până la adaptarea opțiunilor din spatele platformei astfel încât integrarea business-urilor și experiența clienților să fie cât mai eficiente și productive”, a explicat Cristian Grozea, unul dintre cei patru fondatori și CEO-ul BeeFast.

Potivit acestuia, cele mai dinamice zone de livrare au fost, în 2020, sectoarele 1, 2 și 3 ale Capitalei, iar cea mai aglomerată lună din punct de vedere al comenzilor a fost noiembrie, pe fondul Black Friday și apropierii de luna decembrie.

Cele mai neobișnuite locații de unde s-au ridicat sau livrat produse au fost Aeroportul Otopeni, Aeroportul Băneasa, Palatul Parlamentului, Guvern, iar cele mai active business-uri au fost restaurantele, cafenelele, florăriile, dar și băcănii, magazine alimentare și de băuturi, magazine de jucării, farmacii, magazine de haine și încălțăminte.

În topul celor mai livrate produse la nivel de București și Ilfov se află: produsele alimentare – pește, burgeri, sushi, pizza – dar și flori, cărți, bijuterii și cadouri între colegi.

Ca planuri de viitor pentru 2021, BeeFast își propune să continue direcția de dezvoltare de infrastructură digitală, vizând o creștere semnificativă în segmentul clienților non-food. Totodată, compania se pregătește să se extindă la nivel național, vizând 9 orașe ( Iași, Constanța, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova, Pitești, Brașov, Timișoara, Galați), pe lângă București și Ilfov, unde activează în prezent.

Anul trecut, cei peste 1.200 de livratori înregistrați pe platforma BeeFast au onorat peste 66.500 de comenzi, care au generat afaceri de 320.000 de euro, de 3 ori mai mari față de estimările de la începutul anului.

BeeFast este un start-up fondat de 4 antreprenori la finalul lui 2019 ce a pornit ca o soluție de livrări rapide B2B și B2C. Noul context socio-economic a determinat o linie nouă de dezvoltare a business-ului, către oferirea unei infrastructuri digitale cu sistem integrat de plată și livrare a comenzilor pentru magazinele offline.