FacebookTwitterLinkedIn

Deși avea în gând să pună în mișcare o rețea de grădinițe private, Mona Mușat – Managing Partener la Mușat și Asociații – a ales varianta școlii gimnaziale. A investit mai mult de 2,5 milioane de euro în acest proiect greenfield și, mărturisea fondatoarea, sumele nu se vor opri aici.

Campusul școlar ocupă o suprafață de 6500mp, în timp ce clădirea se întinde pe 70% din teren, circa 4500 mp, dispunând de un număr de 20 de săli de studiu, la care se adaugă laboratoarele de specialitate și sala de sport.

O metodă prin care Școala Aletheea încearcă să se diferențieze în peisajul învățământului privat, este introducerea unui număr însemnat de opționale și cluburi care vor completa programa din învățământul preuniversitar de stat. Au încheiat peste 20 de contracte cu parteneri a căror activitate variază, de la activități sportive până la origami sau actorie. ,,Promisiunea noastră, bazată pe educaţie prin înţelegere, este de a stimula potențialul personal al fiecărui copil, astfel încât să devină performanţi”, a declarat inițiatoarea proiectului.

În 2014 Mona Mușat a intrat în Topul Forbes Woman al celor mai influente 50 de femei din România.

În cadrul Școlii Aletheea – a precizat Daniela Stoicescu, directorul școlii – funcționează și ,,singura instituţie privată de învăţământ ce beneficiază de un Centru de Formare pentru profesori, gândit şi dezvoltat pentru a pregăti viitorii dascăli, potrivit viziunii şi obiectivelor educaţionale ale şcolii”.

Acest an școlar a debutat cu un număr de 60 de elevi, începând cu clasa pregătitoare și mergând până la clasa a 6-a, ținta fiind ca în termen de 3 ani, să fie atinsă capacitatea totală de 320 de copii.