Cautare
, Contributor

SmallBusiness |
|

Start Me Up Demo Day

SAM.JPG
Cum îţi prezinţi proiectul în faţa investitorilor? Cum arată pitch-ul perfect şi cât de greu este să convingi investitorii pentru a obţine finanţare? Asta au aflat cei 24 de tineri participanţi ai şcolii de antreprenoriat Start Me Up în ultima zi a programului.

Dimineaţa devreme, echipele erau în sala de conferinţe pentru a face ultimele pregătiri şi a se asigura că videoclipurile şi prezentările vor merge conform planului. După o săptămână în care au format echipe şi au dezvoltat concepte de business, participanţii au fost puşi în situaţia de a demonstra ceea ce au învăţat prezentându-şi proiectele în faţa unui juriu de specialitate.

Din juriul care a evaluat proiectele participanţilor au făcut parte Cristina Batlan (Fondator Musette şi investitor), Bogdan Grosu (Fondator Grosu & Asociaţii), Bogdan Iordache (Co-Fondator How to Web), Monica Obogeanu (Program Manager Startup Spotlight), Dorin Călin (Manager antreprenoriat & ITC Junior Achievement România) şi Şerban Mogoş (Preşedinte şi Co-Fondator Akcees).

Şase noi idei de afaceri au fost dezvoltate la Start Me Up: Your Social Face (companie care oferă servicii de social media), LUT – Learn Unique Techniques (sesiuni de terapie prin ceramică), CeaWASHescu (spălătorie pentru studenţi), Top Children (şcoală de bune maniere pentru copii), Urgent Fix (serviciu de asistenţă rutieră în trafic)  şi Craftemize (platformă care aduce împreună meşteşugarii şi amatorii de produse artizanale).

Ordinea prezentărilor a fost determinată prin tragere la sorţi, iar tinerii au impresionat prin profesionalism şi pasiunea pe care au depus-o în pregătirea propriilor concepte de business. Misiunea juriului nu a fost deloc uşoară: aceştia au trebuit să aleagă echipa câştigătoare uitându-se la calitatea prezentării, fezabilitatea afacerii, oportunitatea de business, publicul ţintă adresat şi strategia de penetrare a pieţei.

La final, CeaWASHescu, echipa formată din Lucian Dobrotă, Maria Magdalena Baciu, Sorina Comşa şi Marius Cristian Manole, a fost desemnată ca fiind echipa câştigătoare a şcolii de antreprenoriat Start Me Up şi a primit o investiţie din partea Cristinei Bâtlan pentru a-şi pune ideea în practică şi a dezvolta spălătorii pentru studenţi în cele 4 centre universitare din care provin membrii echipei (Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Galaţi). Premiul Start Me Up a fost acordat echipei Urgent Fix, iar echipa LUT a primit menţiunea specială a juriului. Câştigătorii au primit abonamente la TechHub Bucharest, produse Bitdefender şi cărţi oferite de Editura Universul Juridic şi Junior Achievement.

La final, membrii juriului au oferit feedback şi recomandări pentru viitor. „Eu cred că toţi puteţi fi antreprenori! Încercaţi, vedeţi ce nu merge, acţionaţi şi faceţi lucrurile să se întâmple”, le-a spus Bogdan Iordache participanţilor. „Secretul ca să dezvolţi o activitate de succes nu este să faci rost de bani, ci să faci ceva de care oamenii au nevoie, să produci valoare”, a completat Bogdan Grosu, Fondator al firmei de avocatură Grosu & Asociaţii.

Ziua s-a încheiat în lacrimi şi ropote de aplauze, iar petrecerea de la final a continuat până târziu în noapte. De data aceasta participanţii au avut ocazia să interacţioneze degajat, la căldura focului de tabără, cu tort, muzică şi multă voie bună.

„Este cel mai bun program la care am participat. Am fost entuziasmată încă de când am aflat de Start Me Up, însă acum, la final, pot spune că toate aşteptările mi-au fost depăşite. A fost cea mai bună investiţie în educaţie posibilă şi o recomand oricărui tânăr pasionat de antreprenoriat. Atât invitaţii cât şi echipa Akcees sunt nişte oameni extraordinari care mi-au schimbat viaţa”, a spus la final unul dintre absolvenţii programului.

Pregătirea tinerilor care au participat la şcoala de antreprenoriat continuă. Începând cu luna octombrie, aceştia vor beneficia de sesiuni de mentorat lunare şi vor avea astfel şansa să interacţioneze cu unii dintre cei mai apreciaţi antreprenori români şi să primească feedback pentru propriile idei de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii