FacebookTwitterLinkedIn

„Hackathonul Jurnaliștilor pe teme de tehnologie este o propunere a Bittnet Group inițiat de Cristian Herghelegiu și Dan Berteanu. Studenții FJSC vor participa la evenimente online și vor înscrie în concurs articole de informare și de opinie pe marginea prezentărilor la care vor asista.  Studenții vor câștiga premii pentru scriitură, iar celor mai buni dintre ei li se vor face oferte de angajare”, a explicat conf. univ. dr. Antonio Momoc, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a UB.

Evenimentul se va desfășura în lunile noiembrie și decembrie 2020. În această perioadă studenții și absolvenții FJSC sunt invitați să asiste gratuit la o serie de evenimente organizate de giganți IT: Microsoft Tech Days 2020; Amazon Web Services re:Invent 2020 (cu vizionare live a evenimentului și a sesiunilor).

Pentru fiecare dintre evenimente studenții înscriși în competiție vor înscrie câte 3 articole (minim 700 cuvinte fiecare.) Cele mai bune articole vor fi premiate în bani: premiul I – 1000 euro, premiul II – 500 euro, premiul III – 200 euro. Pentru 3 articole înscrise și validate de juriu competitorii vor primi automat 100 de euro.

Competiția se adresează studenților de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din anii 2 și 3 licență, master an 1 și 2 și absolvenților FJSC care doresc să scrie despre tehnologie.