Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

Start EUROPAfest 2017

Pe 11 mai, EUROPAfest îşi deschide larg porţile şi invită lumea bună să i se alăture într-un maraton de evenimente pline de culoare şi rafinament. Şi în acest an festivalul începe cu dublu Opening Concert – Bucureşti și Sibiu.
afis_EUROPAfest2017

Două categorii de spectatori, una iubitoare de jazz şi blues, cealaltă de clasic, se vor delecta la un concert deosebit. Indiferent de oraş, seara promite emoţii, trăiri intense şi experienţe autentice alături de artişti de prima ligă.

Trupa TRIISM / SUA, laureată a Grand Prize Winner EUROPAfest 2016 este un trio de jazz din California de Nord, cu un stil distinct şi energic, care interpretează compoziţii originale inspirate din muzica folclorică balcanică, pop şi standarde de jazz. Saxofonistul Levi Saelua, basistul Alex Reiff şi toboşarul Jim Frink reuşesc la fiecare show să creeze o stare specială, pe care publicul o va păstra mult timp după încheierea concertului. Piesele lor iau naştere adesea din conversaţii despre politică, cultură, ştiinţă şi comedie. Americanii de la TRIISM au susţinut concerte în întreaga lume – SUA, Australia, Asia şi Europa.

În deschiderea concertului FAR FROM CAROLINA vor încanta audienţa cu Americana Music la cel mai înalt nivel. Duo-ul americano-britanic este format din Terry Lees, deţinător al premiului UK National Guitarist of the Year şi Mel Hayes, cântăreaţă şi chitaristă de renume internaţional. Duo-ul a evoluat în peste 1000 de festivaluri şi evenimente, atât în Marea Britanie, în Europa, cât şi în SUA. Far From Carolina va avea, de asemenea, turnee în Marea Britanie şi Europa în toamnă, pentru a-şi promova ultima lansare de CD, “Far From Carolina and Richlands.”

În inima ţării, publicul din Sibiu se va bucura la EUROPAfest – Opening Concert de un spectacol de excepţie. Pianista Rosalind Phang / Malaezia, Germania, laureata premiului I a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti 2016, va evolua pe scena Sălii Thalia alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu, sub bagheta dirijorului Arthur Arnold | Olanda. Seara promite un concert simfonic caracterizat de emoţie, de sensibilitate şi de graţie, având în program lucrări de F. Chopin şi S. Rahmaninov.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii