Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

St. Patrickʼs Day şi reţetele ei tradiţionale de „cocktail”

St. Patrick’s  Day are loc în fiecare an pe 17 martie şi este cea mai populară sărbătoare a irlandezilor. Însă nu este sărbătorită numai în Irlanda, ci peste tot în lume.
St. Patrick's Day

Semnul distinctiv al St. Parick’s Day este verdele sub toate formele sale – de la berea „verde” specifică, asociată mai ales cu brandul Guiness, la parade „verzi” (printre care, cele mai cunoscute sunt cele din New York sau Londra) care oferă  adevărate spectacole pline de entuziasm și mult trifoi.

Se pare însă că mai sunt şi alte simboluri pentru cunoscuta sărbătoare. Unul dintre ce-i mai cunoscuți specialiști în prepararea cocktailurilor, tânărul irlandez Jack McGarry, co-proprietarul barului New York’s Dead Rabbit, cel mai faimos bar din nordul Americii  și clasat al doilea din lume după The Langham London’s Artezian, a povestit pentru ForbesLife.com care sunt cele mai bune cocktailuri pentru St. Patrick’s  Day.

GALERIE FOTO. Imagini de la St. Patrick’s Day din întreaga lume

McGarry a povestit pentru ForbesLife.com cum a început acesta să prepare și să inventeze cocktailurile din cărțile sale preferate de la mijlocul secolului al  XIX-lea, testându-le totodată.  Mai mult de atât, acesta ne spune 3 rețete de cocktail-uri tradiționale pentru a le prepara acasă.

„Voiam să avem povestea noastră , în care totul depindea de cum prezentăm  ʻregatulʼ  băuturilor mixate, unind secolul al 17-lea cu cel de-al 19-lea nelimitându-ne la doar o perspectivă americană.  Am vrut să reproduc tot ce întâmpla în Franța și în Marea Britanie. Este important pentru un barman aspirant, să se asigure că înțelege trecutul înainte să redea viitorul” spune McGarry.

Acesta a testat mii rețete din cărțile de cocktail-uri din secolul XIX-lea, pentru propria lui afacere, dar având  propria lui viziune, este  considerat  un „artist” în preparea cocktail-urilor.

Cele trei reţete de cocktailuri pe care le recomandă irlandezul sunt cocktail-ul Roman Empire preparat cu punch, vodkă, suc de lămâie, de mere și 3 boabe de wasabi.  Un alt cocktail puțin mai sofisticat este Spell Spoke preparat cu infuzie de floare de hibiscus (de preferat Jameson Black Barrel), suc de lămâie, un pic de sirop de ginger, 2 felii de lime ornamentat cu nucșoară  și servit într-un pahar plin de gheață zdrobită.  De aceea, băuturile se pot prepara acasă în cinstea sărbătorii de St. Patrickʼs Day.

În felul acesta, preparate acasă, atmosfera poate deveni, cu puțină veselie, la fel cu cea din casele irlandezilor și puteți sărbători asemenea lor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii