FacebookTwitterLinkedIn

Dispărută de ani buni de pe piața din România în urma falimentului marca Ssangyong revine în România începând din vara acestui an. În 2010, Ssangyong a fost preluată de cel mai mare conglomerat industrial şi de servicii din India, grupul Mahindra & Mahindra. Acesta are 144.000 de angajaţi în 100 de ţări din lume și va asigura baza financiară pentru ofensiva de modele Ssangyong planificată pentru anii următori. Între 2013 şi 2017, Ssangyong promite să lanseze cinci modele complet noi şi îşi propune dublarea volumului global de vânzări. Începând cu 2017 SsangYong își propune să vândă 300.000 de mașini anual.

Începând din această lună, în România vor fi deveni disponibile toate modelele comercializate în Europa din noua gamă Ssangyong. Noul importator, Wallis Automotive Europe (WAE Ltd.) a început deja construcția unei rețele noi de dealeri în orașele mari din țară. Primii doi dealeri sunt Auto Cobălcescu în București și Expocar Trade în Constanța. În curând rețeaua de dealeri se va extinde în Bacău, Brașov, Cluj, Oradea și Timișoara.

Modelele disponibile imediat în România sunt SUV-ul Compact Korando, SUV-ul full-size Rexton W și noul pick-up Actyon Sports. Începând din toamnă va fi disponibil și noul monovolum full-size Rodius.

Galerie foto: Gama SsangYong pentru România

Site-ul www.ssangyong.ro a fost relansat și el în această lună și include date complete legate de cele trei modele disponibile acum inclusiv listele de prețuri. De aici aflăm că SUV-ul Korando are prețuri ce pornesc de la 17.990 euro cu TVA inclus (un preț promoțional de lansare). Korando este disponibil cu două versiuni de motorizare, ambele diesel cu cilindreea de doi litri dar cu puteri de 149 respectiv 175 CP. Patru echipări sunt disponibile. 

Noul Rexton este disponibil cu o singură motorizare diesel de 155 CP și două echipări. Poate fi comandat doar cu tracțiune spate sau integrală. Cel mai accesibil model cu tracțiune spate costă 21.990 euro cu TVA inclus iar versiunea 4×4 are un preț de 27.490 euro cu TVA inclus. O cutie automată este disponibilă opțional.

Pick-up-ul Actyon Sports este disponibil cu același motor diesel de 155 CP și 360 Nm al lui Rexton W și la fel, este disponibil cu tracțiune spate sau integrală. Prețul versiunii RWD este standard de 19.990 euro cu TVA inclus iar cel 4×4 pornește de la 21.990 euro cu TVA. Trei echipări sunt disponibile și o cutie automată este și ea pe lista de dotări opționale.