Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

„The Square”, câștigătorul Palme d’Or 2017, deschide a VIII-a ediție a festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”

Comedia lui Ruben Östlund „The Square”, care a obținut Palme d’Or-ul la Cannes în 2017, va deschide festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, în București, dar și în toate orașele care vor găzdui ediții regionale, informează MEDIA EXPRES.
The Square

Festivalul se va desfășura între 13 și 22 octombrie, în patru locații din București – Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român și Cinemateca Eforie și în șapte orașe din țară, urmând a avea loc ediții regionale în: Timișoara, Iași, Cluj, Brașov, Sibiu, Arad și Suceava, conform Media Expres.

„Pentru mine este o formă de a sparge barierele dublului-standard. Suntem afectați de spiritul de turmă și devenim speriați când lucrurile scapă de sub control. Trebuie să ni se reamintească permanent: «Eu sunt cel care trebuie să ia atitudine!». Iar asta este simplu de făcut.” – a declarat Ruben Östlund anul acesta, imediat după câștigarea Palme d’Or.

Claes Bang îl interpretează pe Christian, curatorul respectat al unui muzeu de artă contemporană căruia-i scapă lucrurile de sub control după buzz-ul făcut de echipa de PR angajată chiar de el pentru promovarea unui spectacol.

În sanctuarul The Square are loc o cascadă de întâmplări neprevăzute care transformă filmul într-o comedie cu pulsul ridicat, „un spectacol neobișnuit și scandalos, cu momente de frenezie pură”, după cum îl caracterizează The Guardian.

Filmul a fost cumpărat pentru distribuție în peste 80 de teritorii și reprezintă încununarea artistică a activității unui cineast creativ și tranșant care scuturase deja amorțeala critică a presei de specialitate cu „Force majeure”, de asemenea, premiat la Cannes – în 2014.

VEZI CEI MAI MARI INVESTITORI ÎN PUBLICITATEA ONLINE!

În țară, Les films de Cannes va fi organizat între 13 și 19 octombrie la Brașov (la Cinema One), între 13 și 15 octombrie la Cluj (cinema Victoria), între 20 – 22 octombrie la Timișoara (Filarmonica Banatul), Arad (Cinema ARTA) și Iași (Ateneul din Iași) și 10 – 12 noiembrie la Suceava (Cinema Modern).

O ediție specială a Les Films de Cannes va avea loc în parteneriat cu festivalul ASTRA Sibiu. Între 16 și 22 octombrie, cele două festivaluri urmează să proiecteze o selecție comună de documentare din cele proiectate anul acesta în premieră la Cannes, concomitent în Sibiu și Bucuresti, sub titulatura de Les Films de Cannes @ Astra Film Sibiu.

Les Films de Cannes à Bucarest a adunat anul trecut peste 25.000 de spectatori în circa 100 de proiecții, urmând să prezinte și anul acesta filmele importante premiate la Cannes în prezența autorilor lor.

Totodată, festivalul va continua să prezinte sub titulatura Les Films pour Cannes à Bucarest cele mai importante filme românești care se pregătesc pentru festivalurile anului viitor și va organiza ediția a doua a Managing Talents, workshop-ul destinat actorilor români care vor să aibă o carieră internațională.

Grupul Renault România se alătură începând cu această ediție ca partener al festivalului, preluând tradiția de a susține excelența în cinema, RENAULT fiind partener al Festivalului de la Cannes încă din 1983. Renault, “La voiture officielle du festival Les Films de Cannes à Bucarest” va facilita totodată prezența invitaților speciali ai festivalului la edițiile regionale.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.

În România, filmul „The Square” este distribuit de Independența Film și va rula în cinematografele din țară începând cu 20 octombrie. Programul festivalului va fi făcut public la începutul lunii octombrie pe www.filmedefestival.ro, iar biletele vor fi în curând disponibile pe site-ul Eventbook.ro.

VEZI CEI MAI MARI INVESTITORI ÎN PUBLICITATEA RADIO!

Festivalul este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului, susținut de: BRD Groupe Société Générale, mașina oficială a festivalului este Renault, cu sprijinul: Catena, Groupama Asigurări, Apa Nova, Silva, iar cafeaua oficială a festivalului este Nespresso.

Ediția a opta a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti.

Les Films de Cannes à Bucarest este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, de Centrul Naţional al Cinematografiei și finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB, cu sprijinul SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques și al Institutului Cultural Român.

Parteneri media: Europa FM, Zile și Nopți, Cinemap, Glamour, VIVA!, ELLE, News.ro, AListMagazine, Observator Cutural, Agerpres, LiterNet, Movie News, AaRC, Cinefan, Umblat.ro, Urban.ro. Partener de monitorizare: mediaTRUST.

Edițiile din cele șapte orașe sunt realizate cu susținerea: Brașov – proiect cofinanțat de Consiliul județean Brașov, Cluj-Napoca – proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca și cu susținerea Asociației Suedia, Sibiu – în parteneriat cu ASTRA Film Festival, Arad – cofinanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad, Timișoara – cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și Filarmonicii Banatul, Iași – cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Ateneului din Iași și la Suceava – cu sprijinul Primăriei din Suceava.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii