Cautare
, Contributor

Modă |
|

Spring in NYC – A fashionista’s  guide

Plănuiţi să călătoriţi la New York primăvara aceasta? Atunci aflaţi că vremea este ușor capricioasă. De la temperaturi până la ţinutele pe care le vedem pe străzile Manhattanului, atmosfera este oarecum incertă și imprevizibilă.
09Streetstyle-Fall2018-1-superJumbo

Cu toate acestea, experţii spun că este cea mai bună perioadă în care să îl vizităm. Cum să ne bucurăm de fabuloasa metropolă și ce să facem în această perioadă pentru a ne încălzi sufletul cu niște cultură cosmopolită și mult fashion?

În orele petrecute în zbor, am făcut un plan „de bătaie“ pentru cele 10 zile pe care urma să le petrec în orașul meu de suflet. Așadar, vă propun un ghid sumar de activităţi pentru această perioadă, precum și sfaturi de cum să facem faţă cu brio „imprevizibilului“.

Pack like a pro

Ce anume împachetăm pentru o vizită la New York pe perioada primăverii? Pentru că o fashionistă trebuie să împacheteze strategic și nu haotic, vă dezvălui cele trei elemente esenţiale de care ţin cont atunci când îmi organizez garderoba pentru călătorie: vreme, confort și activităţi planificate ori potenţiale.

Vremea ne dictează numărul de piese pe care le vom suprapune într-un look, precum și item-urile pe care să le includem în caz de condiţii meteorologice vitrege, precum ploaie sau ninsoare.  Este extrem de important să vă compuneţi outfiturile pentru a fi confortabile întrucât veţi petrece mare parte din zi deplansându-vă dintr-un loc în altul. Încălţămintea comodă este un must, așa că mizaţi pe o pereche de sneakers cool sau pe pantofi cu talpă joasă.

În funcţie de planurile pe care vi le faceţi – cine în locaţii cu pretenţii, evenimente sau orice activităţi speciale –, asiguraţi-vă că vă gândiţi outfitul pe care îl veţi purta încă din faza de împachetat. Astfel veţi evita să aglomeraţi bagajul cu piese inutile.

Style essentials

Este relativ simplu să adoptaţi stilul newyorkez întrucât acesta presupune combinarea utilului cu plăcutul sau, mai bine zis, comoditatea cu frumosul.

Ce trebuie să aveţi în valiză indubitabil sunt următoarele: o pereche de jeanși lejeri (eu îi prefer pe cei cu talie înaltă, straight leg, pentru fittingul smart și comod), helănci (pe care le putem purta în jeans, cu o jachetă sau un blazer pe deasupra sau, pur și simplu, ca first layer), un palton (e practic și stylish), un fular sau o eșarfă, încălţăminte comodă (eu prefer sneakers sau ghete Chelsea fără toc) și o geantă comodă și oarecum încăpătoare (vă propun belt bag-ul, o borsetă din piele de dimensiune medie). Și nu în ultimul rând, nu uitaţi să includeţi o pereche de ochelari de soare „corecți“ (eu vă propun modelul Wayfarer, pe negru; sunt șic și atemporali în același timp).

Trend report

Cum să ne îmbrăcăm ca un real connaisseur

Acum că am aflat „strategia“ de împachetat, haideţi să vedem ce înseamă să fim stylish în The Big Apple. Desigur că este important să păstrăm tușa personală, însă orașele mari sunt definite de o estetică anume pe care trebuie să o contopim cu stilul propriu pentru un look de succes. Iar New Yorkul este despre tot ceea ce înseamnă urban.

Prin urmare, printre tendinţele curente pe care le-am regăsit pregnant pe strazile Manhattanului se numără:

– ţinutele sport-șic sau cele urban-șic reprezentate prin încălţăminte sport asociată la… practic orice sau combinaţii stylish de piese elegante cu accente sport

– lookurile monocromatice (predominant este the all black look în continuare)

– tricourile și accesorile cu mesaje

– șosetele statement

– borsetele și ghiozdanele

– paltoanele și jachetele oversized

Ce este important să reţineţi este că o vizită în capitala modei vă oferă prilejul să îndrăzniţi, să încercaţi combinaţii stilistice noi pentru că, așa cum spun și specialiștii locali, „Anything goes!“

Acum că știţi cum să vă îmbrăcaţi și v-aţi pregătit ca la carte pentru călătorie, haideţi să aflăm care sunt principalele activităţi și experienţe pe care trebuie să le bifaţi în New York, precum și care sunt preferatele mele.

Shopping highlights

New Yorkul este incontestabil capitala mondială a modei, deci locul numărul 1 în materie de shopping.  În funcţie de bugetul pe care doriţi să îl alocaţi în acest sens și, de asemenea, în funcţie de stilul vestimentar preferat, sugestiile mele sunt după cum urmează.

Celebrul 5th Avenue este ideal pentru tot ce înseamnă retaileri renumiţi, care sunt localizaţi în funcţie de categoria de preţ, astfel că cele de lux pornesc din apropiere de Central Park și coboară către cele mass market, până la Union Square.

De asemenea, vă sfătuiesc să treceţi pe la Dover Street Market (la intersecţia Lexington Avenue cu E 30th Street), un concept store cu o selecţie genială de designeri și cele mai hot piese din cele mai recente colecţii ale lor, toate expuse în vizualuri conceptuale, asemănătoare unor galerii de artă modernă.

Cartierul Soho este de departe preferatul meu, mai ales atunci când vine vorba de shopping. O zonă recunoscută ca fiind preferata artiștilor și a celor care activează în fashion, Soho bifează toate categoriile de branduri de la Dior la Uniqlo. Ce este absolut fascinant despre acest cartier este că el găzduiește un număr de magazine vintage de lux precum What Goes Around Comes Around, unde puteţi găsi reale comori la preţuri incredibile, dar și varii evenimente de sample sales, de unde vă puteţi achiziţiona piese de la cei mai notorii designeri cu până la 85% reducere!

O altă nestemată localizată în inima districtului este librăria McNally Jacskon, care are o secţiune de fashion extrem de ofertantă, de la cărţi la reviste și până la dvd-uri. Iubitorilor de street wear le recomand magazinele KITH, OAK sau Lazaro pentru vestimentaţie și accesorii urbane, conceptuale. Aici veţi găsi branduri precum Off-White, Maison Margiela, Opening Ceremony sau colecţii speciale, semnate Adidas sau Nike.

CITEȘTE ȘI Art meets fashion – ARGO by Andreea Buga

Mergând către nord-vest, treceţi pe la Jeffrey, un bine cunoscut shop de lux situat în cartierul șic Chelsea. Aici puteţi vizita și The Highline, o veche șină de tren elevată și transformată într-o fabuloasă promenadă la înălţime.

Expoziţii de modă

Cele mai bune expoziţii de fashion le găsim la The Metropolitan Museum of Art (MET), în secţiunea The Costume Institute și la The Fashion Institute of Technology (FIT), unde majoritatea expoziţiilor sunt susţinute de The Couture Council, dar și în diferite locaţii din cartierele Soho, Greenwitch și Chelsea.

De neratat și foarte important de reţinut este că odată cu MET Gala 2018, The MET își deschide porţile expoziţiei „Heavenly bodies“, care se va desfășura între 10 mai și 8 octombrie 2018 și care povestește despre conexiunea religiei cu moda prin vizualuri remarcabile.

Vă sfătuiesc să consultaţi site-ul chicmi.com pentru evenimentele în curs și detalii suplimentare. O altă expoziţie fascinantă, ce rulează până în 15 iulie, la Brooklyn Museum, este „David Bowie is“, eveniment ce cuprinde o colecţie de costumaţii legendare purtate de genialul artist.

Ieșiri pe timp de zi

New Yorkul este un oraș dinamic, în care socializarea și expunerea sunt preocuparea principală a celor care locuiesc aici, dar și a celor veniţi în vizită. Iar o fashionistă adevărată trebuie să știe care sunt cele mai hot locaţii ale momentului și cum să se îmbrace pentru fiecare din ele. Clădirile înalte din zonele-cheie ale orașului găzduiesc cele mai posh localuri unde poţi lua masa în timp ce te bucuri de o priveliște care îţi taie respiraţia.

Printre preferatele mele se numără rooftop-ul hotelului Catch pentru cină, Top of the Strand, POD, rooftop-ul hotelului Archer pentru drinks & snacks.

Dar coborând cu picioarele pe pământ – la propriu –, vă sfătuiesc să descoperiţi o parte din restaurantele mele preferate:

– Docks – specializat în fructe de mare și cel mai bun cheesecake din Manhattan

– Balthazar – bucătărie franţuzească de excepţie

– Barbounia – mâncare grecească și o atmosferă cosmopolită

– Antique Garage – bucătărie mediteraneeană într-o atmosferă șic

– Olio e Piu – bucătărie italienească într-o atmosferă rustică delicioasă

Pentru momente brefe de relaxare și o cafea corectă, treceţi pe la Black Tail, Café Cluny sau faimosul Bar Pitty.

În ceea ce privește dress code-ul în aceste localuri, vă pot spune că outfiturile de zi nu presupun o estetică aparte, însă la cină vă puteţi îmbrăca cu acel blazer glam peste o rochie lejeră sau combinat cu jeans și încălţări statement.

Nightlife

Viaţa de noapte în capitala modei este, bineînţeles, la înălţimea renumelui. La fel ca și în cazul ieșirilor din timpul zilei, localurile exclusiviste de pe acoperișurile hotelurilor de lux sunt printre preferatele mele. De ce? Este simplu. Nimic nu mă animă mai tare decât o muzică bună și un view de cinci stele.

The Nomad Hotel, PHD Lounge, Le Bain sau Catch sunt câteva din barurile pe care le frecventez cu entuziasm și dor, de fiecare dată. Stilul vestimentar într-o metropolă se bazează foarte mult pe versatilitate și convenabilitate.

Așadar, ţinuta pentru ieșiri nocturne poate fi o rapidă adaptare a celei de zi. Adăugaţi accesorii posh și o pereche de pantofi cu toc și sunteţi gata!

CITEȘTE ȘI Sustainable fashion: Omra – militantul autohton al acestei mișcări

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii