Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Sprijin în valoare de 225 milioane de lei pentru crescătorii de bovine

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 225 milioane de lei (aproximativ 46 milioane de euro) lansată de autoritățile române pentru sprijinirea crescătorilor de bovine, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.
Closeup,On,Cows,Being,Fed,By,Cattleman

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a precizat că sumele totale alocate pentru bovinele de lapte și carne sub formă de ajutor Covid vor fi de 222 milioane de lei, în timp ce pentru animalele raportate la anul 2013 de numai 8 milioane de lei.

Conform schemei, sprijnul va fi acordat sub forma de subvenții directe, se arată în comunicatul Executivului comunitar: „Comisia Europeană a constatat că această măsurp de sprijin este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru al Uniunii Europene”.

La finele lunii martie, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros a anunțat că fermierii care dețin în prezent animale din specia bovina în bazele de date vor primi în acest an un sprijin financiar mai consistent sub forma unui ajutor Covid.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii