Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Sprijin pentru angajații întorși din șomaj tehnic, tinerii șomeri și persoanele de 50+ rămase fără loc de muncă

Guvernul României va institui de la 1 iunie o serie de măsuri de sprijin destinate angajaților și angajatorilor pentru reducerea efectelor sociale negative determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.
 aboneaza-te
guvern sprijin someri

O primă propunere cuprinsă în proiectul de ordonanță de urgență se referă la plata de la buget, pentru o perioadă de 3 luni, a 45% din salariul brut pentru angajații întorși din șomaj tehnic.

De asemenea, începând cu 1 iunie 2020, dar nu mai târziu de 31 decembrie, angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, persoane în vârstă de peste 50 de ani vor primi lunar, timp de 12 luni, 2.500 lei pentru fiecare persoană angajată. Raporturile de muncă ale acestor persoane trebuie să fi încetat din motive neimputabile lor, prin concediere, în perioada stării de urgenţă decretată sau a stării de alertă instituite și, de asemenea, să fie înregistrate ca şomeri în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă.

O altă măsură se referă la stimularea încadrării în muncă, nu mai târziu de 31 decembrie 2020, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a tinerilor de 16 – 29 ani înregistrați ca şomeri în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă. Angajatorii pot primi lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, o sumă de 2.500 lei, cu obligația însă de a menține raporturile de muncă pentru încă 1 an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii