Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SmallBusiness |
|

IT, sporturi extreme sau ambele?

Pe 11 martie, Forbes România a organizat cea de-a doua conferință Successful Me din cea de-a patra serie, aducând noi modele de curaj și inițiativă în fața participanților.
 aboneaza-te
SM

Seara a fost deschisă de Andrei Blaj, fondatorul Wintermag.ro, cel mai mare magazin online de echipament sportiv de iarnă din România.Visul nostru era să avem succes, neştiind ce înseamnă succesul. Totul s-a schimbat când m-a întrebat cineva: cât de mare e piaţa voastră?”, a povestit Andrei în cadrul conferinței, subliniind importanța de a pune numere alături de visele tale astfel încât visul să fie unul cât mai concret. „Ce faci tu e 100% responsabilitatea ta, nu încerca să o pasezi altcuiva, că nu va merge” este o altă lecție împărtășită de Andrei participanților Successful Me. Andrei și-a încheiat speech-ul cu ideea că „o idee proastă în care crezi e mai bună decât o idee bună în care nu crezi”.

„Înainte de a fi un antreprenor bun, trebuie să fii un angajat bun” a lecția de business cu care a început Andrei Costescu, fondatorul companiei dezvoltatoare de aplicații mobile MReady. El a povestit în continuare că, din moment ce prima sa ințiativă antreprenorială a fost imediat după ce a dat Bacalaureatul și n-a vrut să treacă niciodată la statutul de angajat, „a trebuit ca toate lucrurile astea să le învaţ pe barba mea. Şi pe barba mea înseamna şi fără salariu.” Un alt sfat dat de Andrei a fost că „există un mod sistematic prin care printr-o idee poţi fi mai aproape de succes!”, explicând cât de important este să perseverezi și să ai incredere în ideea ta.

Dragoș și Bogdan Boeru, fondatorii aerodromului privat TNT Brothers, și-au început speech-ul prin a povesti cum au transformat pasiunea pentru săriturile cu parașuta într-un business sustenabil. În 2007 au cumpărat lotul de teren pe care este astăzi amplasat businesss-ul lor, apoi din 2007 până în 2010 au vizitat cele mai mari 10 aerodromuri private din Europa, pentru a le analiza practicile și modelele de business, iar în 2010 au construit hangarul propriu-zis și au cumpărat patru parașute în tandem, lansându-și astfel afacerea. Una dintre principalele lecții de business învățate a fost că e foarte important ca fondatorul unui business să știe să facă task-urile de pe fiecare departament, astfel încât, atunci când își extinde echipa, să știe să își coordoneze noii angajați. Cei doi au concluzionat că afacerea lor “a plecat dintr-o pasiune, a avut niște cifre, uneori bune, alteori proaste, dar vor fi din ce în ce mai bune”.

VEZI CE AU SPUS SPEAKERII LA PRIMA CONFERINȚĂ DIN CADRUL SUCCESSFUL ME 4

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii