FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit antreprenorului, începând cu trimestrul I din 2018, la Sanconfind va funcţiona şi secţia de „spitalizare de zi” pentru pacienţii care au nevoie de intervenţii minore. Până la jumătatea anului, vor fi date în funcţiune şi etajele 3 şi 4 ale spitalului.

„Am depus la Ministerul Sănătăţii cererea pentru aprobarea spitalizării de zi pentru chirurgie şi interne. Un etaj întreg va fi dedicat spitalizării de zi, în care un pacient vine, este consultat, i se face o mică intervenţie şi seara pleacă acasă. Casa de asigurări plăteşte mai bine aceste categorii de servicii medicale, iar pacienţii sunt foarte interesaţi”, a declarat Simion.

Suprafaţa spitalului este de 11.000 mp şi este dotat cu 90 de paturi. La nivel de personal, spitalul are 230 de angajaţi, dintre care 22 sunt medici angajaţi „full time”.

În prezent, Sanconfind are departamente de recuperare și balneoterapie, imagistică, laborator de analize, maternitate, dermato-venerologie, gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, endocrinologie, cardiologie, diabet, pediatrie iar de anul acesta va fi inaugurată şi secţia „spitalizare de zi”.

Referindu-se la următoarele investiţii în spital, antreprenorul spune că îşi doreşte să finalizeze lucrările în semestrul I, iar apoi să se concentreze mai mult pe eficientizarea activităţii.

Singurul spital privat din zona Prahova, Sanconfind a început să funcţioneze din 2015 şi, alături de DentActiv (clinică stomatologică), Agroserv şi Confind Câmpina, face parte din grupul Confind.