Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Spitalul Ponderas intră în portofoliul rețelei Regina Maria

Regina Maria anunță preluarea Ponderas Hospital, care devine cel mai mare spital din portofoliul rețelei de sănătate.
Regina_Maria.jpg

Ponderas Hospital, specializat în chirurgie metabolică de avangardă, va face parte din rețeaua de sănătate Regina Maria, unul dintre marii jucători pe piața serviciilor medicale private.

Ponderas, cu o capacitate de 141 de paturi, 35 de cabinete medicale și 8 săli de operație, dispuse pe o suprafață de 9.000 mp, va deveni cel mai mare spital al rețelei, mai mare decât cel din Brașov, conform CEO-ului Regina Maria, Fady Chreich. „Ne propunem ca în timp să devină și mai mare, cu aproximativ 30%”, adaugă CEO-ul. Momentan, Ponderas pune la dispoziție servicii medicale complete: spital, policlinică și imagistică, acoperind toate specialitățile medicale și chirurgicale, cu focus pe chirurgia laparoscopică de avangardă. În poloclinica și în spitalul Ponderas au fost tratați până acum peste 250.000 de pacienți, anul trecut spitalul înregistrând o cifră de afaceri de 16,1 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: 15 despre 2015: 15 evenimente desfășurate în domeniul sănătății în 2015

Fady ChreihAnunțul acestui nou proiect investițional vine după ce, săptămâna trecută, rețeaua de sănătate Regina Maria a anunțat semnarea unui parteneriat de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea primului spital privat generalist din Cluj-Napoca. Prin integrarea spitalui Ponderas, Mid Europa Partners, fondul de investiții care deține Regina Maria, susține strategia de consolidare a rețelei, conform reprezentanților acesteia. „Nu avem ca obiectiv creșterea cifrei de afaceri, ci să ne asociem cu parteneri care au aceeași strategie ca a noastră, de a fi lideri în calitatea actului medical”, susține Fady Chreih.

„Acest parteneriat este foarte important pentru noi, dar și pentru piața de servicii medicale private. Împreună putem construi un centru de referință din punct de vedere medical”, adaugă CEO-ul Regina Maria. „Vrem ca exemplul nostru de succes să devină un model care poate fi replicat la nivel național”, îl completează Prof. Dr. Cătălin Copăescu, director general Ponderas Hospital.

VEZI ȘI: Regina Maria deschide prima clinică de servicii medicale personalizate din țară

Tranzacția este în curs de avizare de Consiliul Concurenței, procedură care se va extinde în următoarele luni.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii