Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Spitalul Polizu inaugurează Unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Polizu”al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului a inaugurat marți, 8 martie, Unitatea de Asistență Materno-Fetală, un proiect realizat din fonduri europene nerambursabile.
 aboneaza-te
medici_doctori_spital.jpg

Proiectul inițiat și dezvoltat de un colectiv condus de Prof. Dr. Nicolae Suciu a fost selectat pentru finanțare prin concurs, primind fonduri în valoare de aproximativ 55 de milioane de lei. Unitatea, construită într-o clădire pe o suprafață desfășurată de 1.740 mp, cu 2S, P și 3E va funcționa în cadrul INSMC, orientată fiind spre asistență medicală publică și cercetare.

Printre facilitățile oferite de această unitate se numără:

  1. Investigații specifice laboratoarelor ultraspecializate
  2. Departament pentru screening neinvaziv prenatal imagistic
  3. Bloc operator multifuncțional pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale. Sala de operații multifincțională va permite, în sistem de telemedicină, modalități interactive de participare a rezidenților. De asemenea, instrumentele moderne vor permite efectuarea intervențiilor chirurgicale simultan asupra mamei și fătului de către două echipe în aceeași locație.
  4. Amfiteatru cu dispozitive media pentru telemedicină, un domeniu în creștere în sistemul de sănătate al țărilor dezvoltate, ce a apărut prin îmbinarea tehnologiei moderne cu știința medicală

Unitatea va intra în funcțiune începând cu luna iunie a acestui an și va colabora cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii