Astfel, prin crearea acestui parteneriat, Spitalul Monza devine cel mai performant centru cardiovascular din România, cu o capacitate de 140 de paturi, 2 săli de angiografie și 8 săli de operații. „Acest parteneriat nu vine întâmplător, ci în urma unei colaborări majore pentru centrele noastre. Nu o dată, medicii intervenționiști sau cardiologi de la Ares împreună cu medicii chirurgi vasculari de la Moza s-au sfătuit pentru a salva viața unui copil sau a unui adult. Am făcut acest parteneriat pentru că în privat facem echipe, facem sinergii. Trebuie să inovezi, să găsești soluții, să înveți să mergi cu schimbarea. Împreună cred că vom face mult, cred că vom putea ajuta un număr mai mare de pacienți decât o facem astăzi și vom reprezenta unul pentru celălalt o garanție”, a detaliat Carmen Drăgan, Președintele Spitalului Monza.
Această colaborare a presupus un buget de 750.000 de euro din partea celor două centre, bani ce au fost alocați pentru dotarea completă a celei de-a doua săli de angiografie, pentru mărirea capacității ambulatoriului cu șase cabinete medicale și 10 birouri operaționale. „Putem anunța că suntem cel mai mare spital din punct de vedere al echipei multidisciplinare. Împreună avem o echipă de 25 de cardiologi, 20 de cardiologi intervenționiști și 20 de chirurgi cardiovasculari adulți și pediatri. De acum, vom trata fiecare caz în funcție de afecțiune, nu în funcție de secția unde este internat pacientul respectiv”, a declarat Iulian Pleșcan, directorul operațional al Centrelor de Excelență ARES.
Directorul general al Ares, Oren Iancovici, este de părere „că nu există nicio boală cardiacă ce nu se poate trata în acest spital”, soluția finală în anumite cazuri fiind ceva ce a lipsit Centrelor Ares încă de la deschiderea din 2010: „Cât timp ne-am dezvoltat până să ajungem aici, ne-a lipsit doar un lucru – soluția finală și completă, soluția chirurgicală. Noi (n.r. la Ares) am putut să tratăm orice pacient pe cale minim invazivă, dar conform ghidului medical, trebuie să ne folosim și de ajutorul chirurgilor cardiovasculari”.
Citește și: Cum funcționează un ,,boutique” de sănătate?
Reprezentanții Monza și Ares consideră că acest parteneriat va duce la rezultate medicale extraordinare, iar directorul general al Monza, Luca Militello, spune că acestea se văd deja: „În 2017 vom avea peste 4.000 de pacienți pe cardiologia intervențională și cardiovasculară și din primele săptămâni de activitate, deja îi vedem”.
Spitalul Monza face parte din grupul italian “Policlinico di Monza” și a fost deschis în țara noastră în 2012. Grupul cuprinde zece spitale în Italia și este specializat în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanță. Centrele de Excelență Ares au fost înființate în urmă cu șase ani, prin deschiderea primului Centru de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intevențională București.