Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Spitalul Monza a investit 3 milioane de euro în achiziția de roboți chirurgicali da Vinci

Spitalul Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională din țară, parte a grupului „Policlinico di Monza” din Italia, a investit 3 milioane de euro în sistemul de chirurgie minim-invazivă video-asistată, robotul da Vinci Xi.
Luca Militello_resized

În 2017, spitalul a achiziționat un alt robot chirurgical da Vinci, cu ajutorul căruia s-au efectuat în medie cinci operații pe lună.

Robotul da Vinci Xi este cel mai modern și performant sistem computerizat care se interpune între chirurg și pacient. Prin perspectiva 3D și HD, precum și prin rotația la 540 de grade a brațelor robotului, acesta ușurează manevrele chirurgicale, oferind vizibilitate mărită de până la 10 de ori, claritate și precizie milimetrică actului medical.

Pentru pacienți, intervențiile chirurgicale prin intermediul robotului da Vinci Xi înseamnă o cantitate redusă de sânge pierdut intra-operator, timp mai scurt de recuperare, risc scăzut de complicații post-operatorii, durere post-operatorie diminuată, reluarea rapidă a activităților obișnuite și posibilitatea de a interveni în cazuri foarte dificile.

Chirurgia robotică are aplicabilitate în specialitați precum urologie, ginecologie și bariatrie. Cazurile dificile beneficiază cel mai mult de avantajele chirurgiei robotice, în acest sens fiind vizate afecțiuni ca endometrioza (una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilității feminine) sau afecțiunile oncologice,cum ar fi cancerul renal, cancerul de vezică urinară (al patrulea tip de cancer ca incidență la femei și bărbați deopotrivă) sau cancerul de prostată (întâlnit la 7 din 10 bărbați ajunși la vârsta a treia).

Chirurgia robotică a venit ca o alternativă la chirurgia laparoscopică tradițională, menită să depășească anumite limitări ale acesteia, legate de profunzimea și disecția minuțioasă impuse de anumite cazuri. Robotul da Vinci Xi este cu atât mai performant și mai util cu cât este pus în mâna oamenilor potriviți, chirurgi cu mare experiență și o pregătire internațională solidă”, declară Luca Militello, CEO Grup Monza România.

Spitalul Monza este parte din Grupul Monza România, care mai numără în prezent alte trei proiecte medicale private: Clinicile Ritmico, Centrul Medical Monza Bucureștiși Centrele Monza-Ares. Grupul Monza România este o investiție italiană a grupului „Policlinico di Monza”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii