Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Spitalul Monza investește 150.000 de euro într-o nouă clinică Ritmico, la Focșani

Spitalul Monza, parte din grupul italian Policlinico di Monza, și Centrele ARES, specializate în cardiologie, investesc 150.000 de euro într-o nouă clinică din rețeaua Ritmico, la Focșani.
ritmicofocsani-1[1]

Ritmico Focșani este a patra clinică deschisă în 2018, după Giurgiu, București și Constanța. În plan mai sunt clinici la Ploiești și Buzău, urmând ca până la finalul anului 2023 rețeaua să numere peste 30 de clinici în orașe mici și medii din România.

Clinicile Ritmico reprezintă prima rețea de clinici butic axate exclusiv pe diagnosticul și investigarea afecțiunilor cardiovasculare. Clinicile au dimensiuni reduse, cu două sau trei cabinete și aparatură care permite cele mai uzuale investigații pentru depistarea afecțiunilor cardiace: ecografie cardiacă, ecografie transesofagiană, ecografie doppler vasculară și arterială, ecografie doppler carotidiană, electrocardiogramă, monitorizare holter EKG, monitorizare holter TA și test de efort. În cadrul clinicilor din rețeaua Ritmico vor consulta medici de la Spitalul Monza și Centrele ARES, precum și medici locali.

Clinica Ritmico Focșani are o suprafață de 120 de metri pătrați, trei cabinete medicale și va funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 18.00. Pentru întreaga rețea de clinici, proiectul de investiție este de 4,5 milioane de euro.

Odată cu deschiderea clinicii din Focșani, Clinicile Ritmico lansează și un program de screening cardiac gratuit. În perioada 15 septembrie – 15 octombrie, toți locuitorii cu adresa de domiciliu în Vrancea vor beneficia de EKG gratuit, în baza buletinului de identitate.

Peste 60% dintre pacienții care vin la Spitalul Monza și la Centrele de Excelență ARES sunt din provincie. Am decis că este momentul să mergem noi către ei, să le oferim servicii de încredere, în orașele lor. Ritmico înseamnă medicină integrată, o echipă multidisciplinară care evaluează pacientul și ruperea barierelor. Ne dorim ca în 5 ani, în fiecare județ din țară să existe o astfel de clinică unde pacienții să poată fi investigați și diagnosticați corect, monitorizați pre și post intervenție, fie că aceasta este minim invazivă, fie chirurgicală. Este viziunea noastră despre medicina din România, în care tratamentul pacientului se face intergat, la standarde cel puțin la fel de înalte ca peste hotare. Ne asumăm un rol activ în dezvoltarea medicinei românești, până în 2023 cardiologia din România va avea cu siguranță altă înfățișare” a declarat Iulian Pleșcan, Managerul Clinicilor Ritmico.

 

 

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii